CNSLR Fratia propune mai multi reprezentanti sindicali in companii

cnslr fratiaorganizatie sindicalareprezentanti sindicali in companii
CNSLR Fratia propune mai multi reprezentanti sindicali in companii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
CNSLR Fratia a transmis printr-un comunicat ca propune parlamentarilor din Comisia de Munca a Camerei Deputatilor sa modifice Legea dialogului social (69/2011) in sensul cresterii procentelor de la care poate fi obtinuta reprezentativitatea la nivel de unitate.
 
Totodata, organizatia isi exprima ingrijorarea fata de modul in care s-au desfasurat joi lucrarile in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, considerand ca in urma acestor discutii miscarea sindicala nu va redeveni o forta pe piata muncii din Romania, in aceasta perioada cu negocieri lungi si greoaie, care nu vor conduce decat cel mult la complicarea situatiei existente.
 
Organizatia sindicala noteaza ca in cadrul sedintei Comisiei de Munca s-a propus scaderea de la 50% la 35% a procentului de la care poate fi obtinuta reprezentativitatea la nivel de unitate, arata Agerpres, citand comunicatul amintit.
 
CNSLR Fratia atrage atentia ca "daca o treime dintre angajati doresc sa impuna o directie, celelalte doua treimi vor trebui sa se conformeze" si propune inclusiv scaderea pragului de reprezentativitate la nivel de sector, de la 7%, cat este in prezent, la 5%:
 
"Acest nou prag este nesemnificativ si nu duce la intarirea dialogului social, ci, din contra, la slabirea acestuia si la incurajarea destabilizarii organizatiilor sindicale. O organizatie cu mai putini membri, este o organizatie mai slaba din punct de vedere financiar, mai saraca din punct de vedere al resurselor umane si, in final, un partener de dialog social cu influenta mica asupra unui sector de activitate".
 
Organizatia sindicala solicita cresterea procentelor de reprezentativitate, coagularea miscarii sindicale fiind esentiala in reprezentarea membrilor de sindicat, la negocierea contractelor colective de munca si a rezolvarii problemelor sociale. De asemenea, CNSLR Fratia isi exprima ingrijorarea cu privire la faptul ca "faramitarea organizatiilor sindicale, alimentata de dorinta unora de a avea stampila, influenta sindicala si loc la masa discutiilor si negocierilor, cu cateva zeci sau sute de salariati, pot distruge tot ce astazi mai reprezinta miscarea sindicala romaneasca."

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cnslr fratiaorganizatie sindicalareprezentanti sindicali in companii

Data aparitiei: 24 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CNSLR Fratia propune mai multi reprezentanti sindicali in companii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]