Vreti sa infiintati o intreprindere sociala? Iata care sunt pasii de urmat in 2020

intreprindere socialainfiintare intreprindere socialaeconomie sociala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inca de la jumatatea lunii februarie, persoanele interesate sa participe la activitatile proiectului START-UP ACCES IN ECONOMIE SOCIALA, POCU/449/4/16/128185, derulat de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, in parteneriat cu RD Global Project Consulting si AVISSO CONSULTING SERVICES SRL, isi pot depune dosarul la inscriere la sediul unuia dintre parteneri. 
 
Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si se deruleaza pe o perioada de 36 de luni - incepand cu 28 august 2019, pana la 27 august 2022 -, avand o valoare totala de 13.869.916,60 lei, finantarea nerambursabila din Fondul Social European fiind in valoare de 11.681.643,93 lei. Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea unui pachet complex de masuri ce faciliteaza cresterea accesului unui numar de 105 persoane din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (Arges, Ialomita, Prahova, Dambovita, Calarasi si Giurgiu), Centru (Brasov), Sud-Est (Buzau) si Nord-Est (Iasi, Suceava, Neamt, Botosani, Vaslui, Bacau) la servicii de formare antreprenoriala specifica, activitati de sprijin si consiliere in domeniul antreprenoriatului, in vederea asigurarii premiselor infiintarii, con-solidarii si dezvoltarii intr-o maniera sustenabila a 21 de intreprinderi sociale. 
 
Cele 21 de planuri de afaceri vor fi selectate in baza unui concurs. intreprinderile sociale astfel infiintate, dezvoltate si monitorizate in cadrul proiectului vor contribui la dezvoltarea comu-nitatilor locale si serviciilor locale din regiunile de dezvoltare vizate si la implicarea unor persoane apartinand unor grupuri vulnerabile in activitati cu caracter social si economic, facilitand accesul tuturor la resursele si serviciile comunitatii. Pe perioada proiectului, participantii vor beneficia de programe de formare profesionala - "Antreprenor in economie sociala" si "Specialist in ecomomie sociala", care le vor asigura premisele dezvoltarii abi-litatilor si insusirii cunostintelor necesare pentru a deveni antreprenori in economia sociala.
 
Ce este economia sociala?
 
Economia sociala reprezinta ansamblul activitaţilor organizate independent de sectorul public, al caror scop este sa serveasca interesul general, interesele unei colectivitaţi si/sau interesele personale nepatrimoniale, prin cresterea gradului de ocupare a persoanelor aparţinand grupului vulnerabil si/sau producerea si furnizarea de bunuri, prestarea de servicii si/sau executia de lucrari.
 
Economia sociala are la baza urmatoarele principii:
 
-    prioritate acordata individului si obiectivelor sociale fata de cresterea profitului;
 
-    solidaritate si responsabilitate colectiva;
 
-    convergenta dintre interesele membrilor asociati si interesul general si/sau interesele unei colectivitati;
 
-    control democratic al membrilor, exercitat asupra activitatilor desfasurate;
 
-    caracter voluntar si liber al asocierii in formele de organizare specifice domeniului economiei sociale;
 
-    personalitate juridica distincta, autonomie de gestiune si independenta fata de autoritatile publice;
 
-    alocarea celei mai mari parti a profitului/excedentului financiar pentru atingerea obiectivelor de interes general, ale unei colectivitati sau in interesul personal nepatrimonial al membrilor.
 
intreprinderile sociale sunt infiintate si functioneaza in conformitate cu Legea nr. 219/2015 privind economia sociala si Hotararea nr. 585/2016 pentru aprobarea Normelor metodolo-gice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociala.
 
Cum va puteti inscrie in proiect?
 
Incepand cu data de 17 februarie 2020, persoanele interesate de infiintarea unei intreprinderi sociale, care au domiciliul sau resedinta intr-un dintre judetele din regiunile de imple-entare a proiectului, isi pot depune dosarul pentru inscrierea in proiect. Cele 105 persoane selectate in baza Metodologiei de identificare si selectie a grupului tinta vor beneficia de cursul de formare antreprenoriala - Antreprenor in economia sociala -, acreditat ANC si finalizat cu module de Dezvoltare durabila si Egalitate de sanse.
 
Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.economie-sociala.ceccar.ro
 
De asemenea, ne puteti contacta prin e-mail, la adresa economie-sociala@ceccar.ro.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
intreprindere socialainfiintare intreprindere socialaeconomie sociala

Data aparitiei: 28 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vreti sa infiintati o intreprindere sociala? Iata care sunt pasii de urmat in 2020 Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]