Noi locuri de munca si oportunitati pentru persoanele dezavantajate sau din categorii vulnerabile

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
18 Mai 2017
18 Mai 2017
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
locuri de munca persoane dezavantajate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Luna mai este luna promovarii economiei sociale si este dedicata organizarii unor evenimente si actiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale, avand drept scop dezvoltarea locala si cetatenia activa, imbunatatirea conditiilor de viata si oferirea de noi oportunitati pentru persoanele dezavantajate sau din categorii vulnerabile, dupa cum transmite Ministerul Muncii.

Reglementat prin Legea nr. 219/2015, sectorul economiei sociale urmareste cresterea calitativa si cantitativa a ocuparii prin crearea de locuri de munca pe termen lung in intreprinderi sociale de insertie si intreprinderi sociale, prin dezvoltarea de intreprinderi sociale de insertie care asigura masuri de acompaniere a persoanelor din grupuri vulnerabile, pe termen scurt sau mediu, pentru integrarea treptata a acestora pe piata muncii in economia reala, precum si sustinerea si dezvoltarea antreprenoriatului social.

Pana in prezent, la nivel national au fost acordate atestate pentru 81 de intreprinderi sociale, din care 6 au primit si marca sociala care dovedeste statutul de intreprindere sociala de insertie.

Atestarea intreprinderilor sociale si certificarea intreprinderilor sociale de insertie sunt gratuite si se realizeaza de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) prin agentiile judetene, respectiv AMOFM Bucuresti.

Pentru indeplinirea obiectivelor economiei sociale, entitatile in domeniu desfasoara, in principal, activitati de interes general precum:
  •     producerea de bunuri, prestarea de servicii sau executia de lucrari care contribuie la bunastarea comunitatii sau a membrilor acesteia;
  •     promovarea, cu prioritate, a unor activitati care pot genera sau asigura locuri de munca pentru incadrarea persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile, dar si dezvoltarea unor programe de formare profesionala dedicate acestora;
  •     dezvoltarea serviciilor sociale pentru cresterea capacitatii de insertie pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.

Sursa: Ministerul Muncii



NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]