Inregistrarea online in Spatiul Privat Virtual: folosita de inspectori pentru circa 30.000 contribuabili

inregistrare spvînregistrare spatiul virtual privatidentificare vizuala online anaf
Inregistrarea online in Spatiul Privat Virtual: folosita de inspectori pentru circa 30.000 contribuabili
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Inspectorii ANAF au folosit metoda identificarii vizuale online pentru 30.000 de contribuabili - persoane fizice, care au optat pentru aceasta modalitate, in vederea inrolarii in SPV, se arata intr-un comunicat recent al institutiei.
 
Astfel, conform datelor ANAF, in medie, inspectorii au identificat 16 persoane fizice in fiecare ora, din august 2020, momentul operationalizarii acestei metode, si pana in prezent.
 
Spatiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24/24, prin intermediul caruia contribuabilii depun declaratii, cereri, solicita documente sau verifica situatia fiscala proprie. Persoanele fizice sau juridice, care detin certificat digital calificat, pot solicita inregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu detin un astfel de certificat, pot cere inregistrarea si pe baza de nume de utilizator si parola.
 
Pentru a se inregistra in Spatiul Privat Virtual, fara a se mai deplasa la sediile ANAF, persoanele fizice care se inregistreaza cu nume de utilizator si parola au posibilitatea sa opteze pentru identificarea la distanta prin "identificare vizuala online".
 
Aprobarea inregistrarii in SPV se poate realiza si pe baza verificarii numarului unui document emis de Ministerul Finantelor si/sau ANAF.
 
In cazul in care persoana fizica alege identificare vizuala online, ANAF initiaza procedura si transmite persoanei, prin e-mail, urmatoarele informatii:
  • instructiunile de desfasurare a sesiunii de identificare vizuala online;
     
  • comunicarea faptului ca, in situatia in care nu poate participa la identificarea vizuala online la data si ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, prin accesarea aplicatiei de programari online;
     
  • comunicarea faptului ca neprezentarea la ora si data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea inregistrarii in SPV; reguli de conduita.
 
ATENTIE!

In timpul sesiunii de identificare vizuala online functionarul public adreseaza intrebari specifice, cunoscute de ANAF si persoana fizica, iar in situatia in care persoana nu raspunde corect, cererea de inregistrare in SPV se respinge.


 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inregistrare spvînregistrare spatiul virtual privatidentificare vizuala online anaf

Data aparitiei: 17 August 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inregistrarea online in Spatiul Privat Virtual: folosita de inspectori pentru circa 30.000 contribuabili Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protectorIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu fisa de post cod COR 721207 - Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Agent control accesIntrebare: Avem nevoie de fisa de post pt functia de Agent control acces (COR 541402).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]