Ministrul Muncii: Revisal - o nuca tare!

ministrul muncii violeta alexandrurevisal 2020baze de date revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat recent ca interconectarea bazelor de date intre institutii reprezinta cea mai mare provocare in administratie. 
 
"Cea mai mare provocare in administratie: sa pui institutiile sa inter-conecteze bazele de date. Parerea mea - unii isi masoara puterea in functie de exclusivitatea pe care o au asupra bazei de date. Al doilea motiv pentru rezistenta pe care o opun - bazele de date au diverse probleme. Nu vrei sa vada altul, din afara institutiei, cate probleme ai", a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook. 
 
De asemenea, aceasta a facut referire la modul in care institutiile isi consuma energia in directiile gresite si nu le pasa de simplificarea proceselor de lucru pentru a fi in folosul contribuabililor:
 
"Energia pe care o investesc oamenii din sistem in a iti demonstra cum nu se poate, este incredibila. Daca ar consuma jumatate din aceasta energie pentru a face lucrurile sa mearga mai simplu in Romania, deja am fi departe. Pare ca sistemului public nu ii mai pasa de oameni, sa le faca viata acestora mai simpla. Cei care lucreaza in sistem sl vor sa faca treaba, sunt asteptati sa se implice ci nu sa se complaca in starea de Nu se poate."
 
Totodata, ministrul a numit Revisal "o nuca tare", considerand ca, in administratie, "cand simti ca sistemul se opune, cu atat mai strict verifici constant sa se intample lucrurile". In caz contrar, situatia ramane cum era inainte si trebuie facuta inca o verificare chiar si dupa ce ti se va spune ca s-a rezolvat. 
 
"Prin acces total in Revisal, serviciile oferite de Min. Muncii pot fi mult simplificate, iar timpul de asteptare pana la solutionarea problemei, mai redus.
 
Din februarie discutam si despre solutii prin care sa usuram intrarea in piata muncii a celor care nu au nevoie de condica de prezenta sau de decizie pentru stabilirea traseului de la serviciu acasa pentru a fi eficienti. Lumea se schimba, si administratia trebuie sa tina pasul", a mai precizat ministrul. 
 
Saptamana trecuta, ministrul a discutat si cu institutii precum Posta Romana si Trezoreria si a concluzionat ca in administratie lipsesc managerii care sa ii organizeze pe oameni in mod eficient:
 
"Discutiile de astazi cu Posta Romana, Bancile, Trezoreria pe marginea Conventiilor (contractelor), pe langa faptul ca ma vor conduce la decizii bune care sa se vada in imbunatatiri in viata de zi cu zi a celor care primesc platile pentru pensii sau indemnizatii, mi-au intarit convingerea ca:
 
- in administratie lipsesc managerii. Cei care sa stie ce sa ceara oamenilor din subordine, sa ii organizeze cat mai eficient cu putinta.
- se salveaza situatii, se "iese la lumina" si nu se anticipeaza. Toate sunt situatii limita, in fiecare luna este mai mult. Nu neaparat - mai bine. Pentru ca nu se discuta lectiile invatate, nu se trag concluzii. Nu se asuma greselile. Nu se anticipeaza".
 
Cu toate acestea, ministrul isi pastreaza optimismul precizand ca se vad deja schimbari intr-un ocean de "nu se poate" si anuntand ca va forma echipe de oameni pregatiti. 



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministrul muncii violeta alexandrurevisal 2020baze de date revisal

Data aparitiei: 27 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: Revisal - o nuca tare! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Ministrul Muncii: Revisal - o nuca tare!

Mai multe articole despre baze de date revisal
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]