Ministrul Muncii: Noile valori ale pensiilor vor fi deja platite de la 1 septembrie!

punctul de pensie septembrie 2019majorare punct de pensie 2019valoare punct pensie 2019legea pensiilor 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea Pensiilor a fost promulgata de catre presedintele Iohannis in data de 8.07.2019, iar acest act normativ prevede o crestere treptata a punctului de pensie, incepand din 1 septembrie 2019 si pana in 2021.
 
In acest context, ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat recent in cadrul unei emisiuni televizate ca totul este pregatit, iar noile valori ale pensiilor vor fi platite incepand cu 1 septembrie, data la care se majoreaza punctul de pensie.
 
 
 
Ministrul Muncii, Marius Budai, conform Agerpres
 
"Majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculata, deja tot ce inseamna fluturas de pensii este tiparit si deja saptamana viitoare vom face catre Posta Romana primele plati, pentru ca incepand din data de 1 septembrie noile valori si noile cuantumuri ale pensiilor sa fie deja platite. Am tiparit (fluturasii n.r.) si pentru indemnizatia minima. Noi suntem pregatiti cu orice varianta. Ati vazut cand am anticipat ca vom avea atac la Curtea Constitutionala la Legea pensiilor si eram in pericol sa nu majoram pensiile de la 1 septembrie, am prevazut in OUG 114 aceste masuri, aceste noi valori, pentru a putea sa le prindem si in Legea bugetului", a precizat ministrul Muncii.
 
 
Ministrul a mai declarat si ca in curand, "intr-o saptamana, maxim doua" vor fi gata si normele de aplicare la Legea Pensiilor.
 
 
" Normele vor fi gata intr-o saptamana, maxim doua. Lucram in paralel, la norme si la caietul de sarcini, astfel incat sa lansam cum trebuie licitatia. (...) Atunci cand incepem, incepem cu motoarele turate la maxim. Eu vreau ca atat cat sunt in functie sa masor de 10 ori si sa trasez o singura data, sa nu ne intoarcem inapoi", a mai precizat Budai.
 
 
In ceea ce priveste impozitarea pensiilor speciale, Budai a afirmat ca inca se mai fac simulari la Ministerul Finantelor Publice, iar atunci cand o decizie finala va fi luata, va fi anuntat cum se va proceda in continuare.
 
 
Punctul de pensie, unul dintre cele mai asteptate lucruri - noua valoare a punctului de pensie va fi actualizata la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019. Acesta va reprezenta suma de 1.775 lei in 2020 si 1.875 lei in 2021.
 
 
ATENTIE!   
 
Nicio pensie aflata in plata nu va scadea, iar daca in urma recalcularii va reiesi o pensie mai mica decat cea actuala, cea din urma va fi mentinuta.
 
Este important de precizat si ca vor fi luate in considerare, prin noul cuantum de calcul al pensiilor, mai multe categorii de venituri care, pana acum, nu au fost introduse in calculul pensiilor, respectiv majorarea de 10% aferenta sporurilor, acordului global si altor drepturi de natura salariala pentru care s-au platit contributii.
 
De asemenea, perioadele de master si doctorat vor fi introduse ca perioade contributive asimilate stagiului de cotizare.
 
 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
punctul de pensie septembrie 2019majorare punct de pensie 2019valoare punct pensie 2019legea pensiilor 2019

Data aparitiei: 26 August 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: Noile valori ale pensiilor vor fi deja platite de la 1 septembrie! Nota: 3.59 din 5 - 17 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]