Ce profil au peste 46% dintre intreprinderile active! Cel mai mare numar mediu de salariati este in acest sector

Mara Dobrin
Mara Dobrin
21 Noiembrie 2018
21 Noiembrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
numar salariati romaniaservicii de piatanumar mediu de salariati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Oamenii de afaceri si angajatorii romani ar trebui sa fie la curent cu trendurile din piata, iar in acest sens, este demn de mentionat ca 46,7% din numarul total de intreprinderi active au avut activitate principala "Servicii de piata".

Aceste informatii prezentate de Institutul National de Statistica (INS) arata si ca cel mai mare numar mediu de salariati s-a inregistrat in sectorul "Servicii de piata" si reprezinta nu mai putin de 35,4% din total.

Numarul angajatilor este in crestere, iar somajul este la cele mai mici cote din istorie. Asa se face ca in anul 2017 numarul mediu de salariati a crescut cu 2,2% fata de anul 2016.



Cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati


Intreprinderile din serviciile de piata au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati (35,4%), urmate de cele din industrie (34,2%). Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 25,3 salariati, in timp ce in comert a fost de circa 5,1 salariati.

Numarul total de intreprinderi a crescut cu 5,0%, fata de 2016, mai precizeaza INS.

La sfarsitul anului 2017, sectorul industrie insuma 55079 intreprinderi, respectiv 10,5% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii de piata). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piata, respectiv 46,7%.

Structura investitiilor brute in cadrul sectoarelor de activitate economica se prezinta astfel: industrie 38,3%, servicii de piata 32,7%, constructiile 14,6%, iar comertul 14,4%. Rezultatul brut al exercitiului a inregistrat valori pozitive (profit) in toate cele patru sectoare de activitate economica.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (40,3%), intreprinderile din constructii detinand doar 5,5%.


Valoarea adaugata bruta la costul factorilor a fost obtinuta in 2017, in proportie de 36,3% in industrie, 6,6% in constructii, 22,3% in comert si 34,8% in servicii de piata, concluzioneaza INS.




NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]