Angajatul cu timp partial de munca. Se va mentiona in REVISAL sau in CIM?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
06 Decembrie 2018
06 Decembrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
CIM timp partial de muncacontract de munca timp inegalart 113 codul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatorii trebuie sa fie familiarizati cu faptul ca munca in baza unui contract individual de munca cu program de lucru inegal este reglementata in dispozitiile art. 113 si 116 din Codul muncii.

Potrivit art. 113 alin. (2) din Codul muncii, in functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.

Totul despre pontaj si programul de lucru gasiti AICI.


"Un angajat cu timp partial 24 h saptamana (doar in weekend). Programul de salarii nu permite decat ore/zi si am selectat optiunea de contract cu 5h/zi (in Revisal fiind inregistrat cu 24 h saptamana). Pontajul lunar nu corespunde cu programul de salarii, respectiv statul de plata. Programul de salarii permite inregistrarea contractelor de munca in acord. Care este modalitatea corecta de inregistrare, respectiv calcul salarial a contractului, avand in vedere ca numarul de weekenduri difera de la o luna la alta?"


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:


Va reamintim ca, in Revisal se va mentiona la repartizare timp de munca - inegal iar norma cu timp partial. Numarul de ore pe saptamana se mentioneaza in contractul individual de munca (CIM) si NU in Revisal!


IMPORTANT!

In aceste circumstante, in CIM se vor mentiona 24 ore/saptamana. Conform art. 105 alin. (1) din Codul muncii, contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3), urmatoarele:

a) durata muncii ÅŸi repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.


Repartizarea programului de lucru este obligatoriu sa fie mentionata in CIM. In caz contrar, angajatorul poate fi sanctionat pentru munca la negru.
Programul de salarii trebuie sa fie adaptat legislatiei astfel incat sa permita inregistrarea orelor pe saptamana.


Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]