Acest lucru este posibil doar pana la revenirea titularului de post, conform art. 84 alin. (2) din Codul muncii.
IMPORTANT!
Angajatorul nu poate inceta raporturile de munca ale salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului sau in plata stimulentului de insertie pe o perioada de 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Angajatorul are obligatia sa reprimeasca salariata pe postul detinut la momentul suspendarii contractului individual de munca pentru concediu crestere copil.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Desigur, se poate discuta cu salariata in cauza, poate este de acord cu modificarea functiei.
ATENTIE
De asemenea, va reamintim ca NU se poate sa se desfiinteze postul salariatei aflate in concediu de crestere a copilului. Pe durata concediul pentru cresterea copilului, contractul de munca se suspenda conform prevederilor art. 51 din Codul muncii.
Atunci cand suspendam un contract de munca, suspendam toate termenele legate de incheierea, modificarea, executarea sau incetarea sa. Cand angajata revine la locul de munca, inceteaza suspendarea contractului de munca. Salariata isi va relua activitatea in aceeasi functie.
Aceasta va reveni pe functia detinuta la suspendarea contractului individual de munca chiar daca punctul de lucru unde activa s-a desfiintat, atata timp cat angajatorul nu a intrat in insolventa, lichidare si nu a fost radiat din registrul comertului aceasta obligatie exista.
“Contractul individual de munca nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, pe motiv de necorespundere profesionala, pe o perioada de minim 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, in cazul salariatilor care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2"
Sursa: PortalCodulMuncii