Tratamentul fiscal al tichetelor cadou primite de la furnizori

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
16 Iunie 2016
16 Iunie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
tichete cadoutichete cadou furnizoriregim fiscal tichete cadou
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asa cum vom vedea in continuare, tichetele cadou primite din partea furnizorilor ca urmare a unei campanii de marketing, pentru a fi acordate salariatilor, nu au acelasi regim fiscal precum tichetele cadou acordate angajatilor proprii.

Angajatorul poate acorda tichete cadou salariatilor numai cu destinatii sociale (spre exemplu: Paste, Craciun, ziua salariatului) in conditiile in care angajatorul procura aceste tichete de la o unitate emitenta.

Potrivit prevederilor art.1 din Legea nr. 193/2006, privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, societatile si institutiile care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou si a tichetelor de cresa.

Art. 2 alin.(1) stabileste faptul ca tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

Angajatii pot beneficia de tichete cadou acordate de angajatorii lor, numai pentru destinatiile sau evenimentele care se incadreaza in cheltuielile sociale. Astfel, angajatorii acorda angajatilor proprii tichete cadou, in limita sumei prevazute in bugetul de venituri de cheltuieli aprobat potrivit legii, in categoria cheltuielilor sociale.

In conditiile in care tichetele cadou sunt acordate salariatilor (indirect) de catre furnizor, nu de catre angajator, acestea se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse.

Potrivit specialistilor Portalcodulmuncii.ro, suma de 150 de lei acordata sub forma tichetelor cadou este neimpozabila doar cand este acordata  de angajator cu ocazia Pastelui, Craciunului, 1 iunie (salariatilor care au copii minori) sau salariatelor de 8 Martie.

Asadar, tichetele cadou oferite de furnizori reprezinta venituri din alte surse, iar impozitul pe venituri din alte surse se va retine pe intreaga valoare, in cazul in care aceasta depaseste suma de 150 de lei.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]