Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Model orientativ realizat de experti

model clauza de confidentialitateclauza de confidentialitateClauza de confidentialitate in contractul individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un model orientativ de Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca va este oferit in randurile urmatoare, realizat cu ajutorul specialistilor in dreptul muncii:

 

Act aditional nr. ...... /...........,
la contractul individual de munca
inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor sub
nr. ...............................


Incheiat intre:
S.C. ......................................................................, cu sediul in.............................................., str. ..................... nr. ...., inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. ...................., cod unic de inregistrare .................., reprezentata de .............................., in functia de Director, si Dl/dna .............................................................., salariat(a) al/a S.C. ................................., in functia de ............................................, in cadrul ........................................................................, domiciliat(a) in ......................................................, nascut(a) la data de ..................... in ..............................., fiul/fiica lui .......................... si al/a ..........................., posesorul/posesoarea buletinului/cartii de identitate seria .......... nr. ........................, eliberat/eliberate de ........................... , cod numeric personal.......................... .

Partile mai sus mentionate au convenit sa incheie prezentul act aditional la contractul individual de munca nr. ....... din ..........................., convenind asupra urmatoarelor clauze:

Art. 1. Prin prezentul act, angajatul este informat asupra caracterului confidential al datelor si informatiilor la care are acces
direct sau intamplator si asupra consecintelor divulgarii lor neautorizate.


In situatia in care angajatul va divulga unei terte parti, prin orice mijloace, fara aprobare prealabila, informatiile si datele la care are acces, va suporta consecintele legale prevazute pentru asemenea fapte, precum si plata unor daune reparatorii.

Art. 2. Angajatul are urmatoarele obligatii:

a) Sa ia toate masurile pentru a pastra caracterul confidential al datelor si informatiilor la care are acces prin natura atributiilor functiei sale, al informatiilor comerciale, situatiilor financiare, proiectelor de afaceri, produselor nelivrate pietei, proceselor de fabricatie, licentelor, informatiilor despre pozitia pe piata, baza de clienti si furnizori si alte date similare, cu conditia ca informatiile cu caracter confidential sa nu ii fi fost cunoscute mai inainte sau sa nu le fi primit de la o terta persoana fara obligatia de a respecta confidentialitatea lor.

b) Sa respecte cerintele instructiunilor, regulamentelor si dispozitiilor privind asigurarea pastrarii caracterului confidential al informatiilor.

c) Sa foloseasca datele si informatiile la care are acces numai in scopul luarii unor decizii cu privire la indeplinirea atributiilor functiei sale, fara a le utiliza in nici un alt scop.

d) In cazul in care persoane straine incearca sa obtina de la angajat date ce constituie informatii cu caracter confidential, sa comunice imediat aceasta situatie sefului ierarhic supe rior.

e) Sa pastreze secretul datelor si informatiilor cu caracter confidential al firmelor cu care se intretin relatii de afaceri.

f) In cazul incetarii relatiilor contractuale, sa transmita sefului ierarhic superior toti purtatorii de informatii ce constituie date si informatii confidentiale (manuscrise, desene, benzi magnetice, CD-uri, dischete, imprimate de printer, pelicule cinematografice si fotografice, modele, materiale etc.), pe care i-a avut la dispozitie.

g) Sa pastreze, timp de cel putin 3 ani de la data incetarii contractului individual de munca, confidentialitatea informatiilor, datelor si documentelor cu caracter confidential, dar nu inainte de data la care informatia a devenit publica sau de data la care interesul angajatorului de pastrare a confidentialitatii informatiei a incetat.

Art. 3. Angajatul este de acord ca toate datele si informatiile la care are acces prin natura atributiilor sale sunt si raman proprietatea angajatorului.

Orice folosire, comercializare, instrainare a acestor informatii fara consimtamantul scris al angajatorului constituie abatere disciplinara grava ce poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului, precum si aplicarea prevederilor legale privind concurenta neloiala.

Art. 4. In cazul in care angajatul, cu intentie sau din culpa, incalca prevederile prezentului act aditional, se obliga sa despagubeasca angajatorul corespunzator prejudiciilor pe care i le-a produs, inclusiv prin plata unor da une reparatorii.

Calculul despagubirilor se face, dupa caz, in raport cu:
– valoarea de piata a informatiei respective;
– profitul pe care angajatorul l-ar fi obtinut prin utilizarea informatiei;
– diminuarea profitului obtinut de catre angajator ca urmare a faptului ca angajatul a utilizat informatia in scop perso nal sau in alte scopuri.

Art. 5. Sunt considerate documente (informatii) cu caracter confidential urmatoarele:

a) Procedurile de lucru aferente compartimentului sau departamentului ......................

b) Fisa postului salariatului din compartimentul sau departamentul ........................

c) Proiectele aprobate de catre conducerea companiei (indiferent de stadiul lor de aplicare)

d) Studiile de piata efectuate de catre compartimentul sau departamentul .....................

e) Rapoartele periodice realizate de catre departamentul ........................, privind situatia economica si financiara a departamentului sau a societatii

f) Furnizorii si clientii companiei (departamentului) existenti pana la momentul incetarii raporturilor de munca

g) Relatiile de afaceri ale companiei (departamentului)

h) Forta de munca, politica de personal si de motivare a companiei (departamentului)

i) Structura organizatorica a companiei (departamentului)

j) Procesele tehnologice si retetele de fabricatie

k) Softurile proprii apartinand companiei, precum si cele cumparate

l) Mesajele transmise prin sistemul e-mail si care contin date sau documente

m) Copiile de pe documentele companiei (inclusiv pe dischete sau CD-uri) sau documentele memorate deliberat, in afara de cazul cand exista consimtamantul expres al angajatorului in acest sens

n) Alte documente ........................................................................

Art. 6. Prezentul act aditional, care face parte integranta din contractul individual de munca, s-a incheiat astazi, ......................., in numar de 2 (doua) exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

Angajator,                                 Angajat,
...............................                ...........................


Sursa: Ghid Complet al Managerului HR




NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model clauza de confidentialitateclauza de confidentialitateClauza de confidentialitate in contractul individual de munca

Data aparitiei: 11 Noiembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Model orientativ realizat de experti Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]