SSM: Conditii pentru semnalizarea pe recipiente si conducte

02 Iunie 2014
02 Iunie 2014
semnalizare ssmssmsemnalizare pe recipiente
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In vederea realizarii unei semnalizari corecte pe recipiente si conducte, trebuie sa avem in vedere cateva reguli clare si conditii esentiale.

Delimitam in randurile urmatoare conditiile pe care trebuie sa le avem in vedere pentru seminalizarea pe recipiente si conducte:

Semnalizarea trebuie sa fie amplasata pe partea vizibila a recipientului sau a conductei, sub forma rigida, autocolanta sau pictata.

Atat etichetele, cat si panourile de avertizare trebuie sa fie confectionate, daca este cazul, din materiale cat mai rezistente la socuri, intemperii si agresiuni cauzate de mediul ambient.

Panourile de avertizare trebuie instalate, in principiu, la o inaltime corespunzatoare, orientate in functie de unghiul de vedere si tinandu-se seama de eventualele obstacole, intr-un loc bine iluminat, usor accesibil si vizibil.

In cazul in care conditiile de iluminare naturala sunt precare, trebuie utilizate culori fosforescente, materiale reflectorizante sau iluminare artificiala.

Etichetele utilizate pe conducte trebuie amplasate vizibil, in vecinatatea locurilor care prezinta cele mai mari pericole, cum ar fi vanele si punctele de racordare, si la distante aproximativ egale.

Suprafetele, salile sau incintele utilizate pentru depozitarea in cantitati mari  a substantelor sau a preparatelor periculoase trebuie sa fie semnalizate printr-un panou de avertizare corespunzator.

Depozitarea mai multor substante sau preparate periculoase poate fi indicata prin panoul de avertizare "pericol general".

INFO
Nu trebuie semnalizate in acest fel recipientele folosite la locul de munca pentru o perioada scurta de timp si recipientele al caror continut se schimba frecvent, cu conditia sa luati masuri care sa garanteze acelasi nivel de protectie, in special pentru informarea si/sau instruirea lucratorilor.

Autor: Floriana Mohanu

Sursa: Documentatie Obligatorie in domeniul SSM

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]