A fost ceruta prelungirea concediului parental! Vezi cine a demarat actiunea

Asociatia TATAprelungire concediu crestere copilconcediu parentalindemnizatie crestere copil
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Dat fiind faptul ca legislatia romaneasca privind concediul de crestere a copilului a fost modificata prin transpunerea directivei europene care presupune alocarea a cel putin o luna din intreaga perioada a concediului parental unuia dintre parintii care nu a solicitat acest drept, de cele mai multe ori tatal, reprezentantii asociatiilor de tati cer prelungirea concediului cu trei luni.

Astfel intr-o scrisoare adresata premierului Mihai Razvan Ungureanu se precizeaza necesitatea prelungirii cu trei luni a concediului de un an pentru cresterea si ingrijirea copilului, adica cel care permite primirea indemnizatiei raportate la veniturile din ultimul an, daca ambii parinti au optat pentru concediul parental, cu conditia ca fiecare sa efectueze minim 3 luni de concediu in decursul celor 12+3 luni.

Aceasta cerere este motivata de faptul ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 124 din 27 decembrie 2011 are drept efect reducerea concediului parental cu o luna, deoarece se pierde luna alocata exclusiv parintelui care nu solicita concediu daca respectivul parinte nu poate sau nu doreste sa opteze pentru acest concediu scurt pentru cresterea si ingrijirea copilului.

O alta cerere a organizatiei T.A.T.A se refera la acordarea tatilor in prima luna de viata a unui copil a 30 de zile de concediu paternal, conditionat de efectuarea unor cursuri de puericultura. in acest moment, tatii pot beneficia de 5, plus alte 10 zile de concediu(dupa efectuarea cursului de puericultura) dupa nasterea copilului.

Nu in ultimul rand, se doreste eliminarea din actul normativ a obligatiei puse in sarcina parintilor aflati in concediul parental, de a plati taxele locale sub sanctiunea suspendarii platii indemnizatiei aferente concediului.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Asociatia TATAprelungire concediu crestere copilconcediu parentalindemnizatie crestere copil

Data aparitiei: 28 Februarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

A fost ceruta prelungirea concediului parental! Vezi cine a demarat actiunea Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]