Proiect de HG, privind tichetele de masa: Angajatii care lucreaza in ture, mai mult de 8 ore pe zi, pot primi in plus tichete de masa

tichete de masatichete electronicetichete de masa pe cardtichete pe card
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In cazul angajatilor care lucreaza in ture ce depasesc 8 ore pe zi, se pot oferi maimulte carduri de masa si tichete de masa, insa acestia nu pot retrage numerar de pe suportul electronic, intrucat acesta este un card special, nu bancar, conform unui comunicat de presa, emis marti, de catre compania Sodexo, noteaza Agerpres.

"Cardurile de masa nu vor permite retragerea de numerar, deoarece sunt carduri speciale si nu carduri bancare, avand principii de functionare diferite. Potrivit normelor de aplicare pentru tichetele electronice publicate (...) de Ministerul Finantelor Publice /luni, 14 aprilie, n.r./, in cazul in care un angajat lucreaza in ture si timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numarul de tichete de masa (indiferent de suportul pe care sunt emise: hartie sau electronic) la care are dreptul pe luna se calculeaza adunand numarul de ore lucrate si impartind la opt valoarea obtinuta", se arata in informarea companiei.

In acelasi timp noteaza Sodexo, nu este obligatorie alegerea suportului card in vederea acordarii tichetelor de masa. Reprezinta decizia angajatorului daca va alege sa isi rasplateasca salariatii cu carduri de tichete sau cu tichete de masa clasice.

In cazul in care vor dori sa aleaga suportul card, angajatorii au la dispozitie acelasi proces ca si in cazul in care ar comanda tichete clasice.


"Tichetele de masa pe card vor putea fi utilizate numai in acele unitati de alimentatie publica care sunt echipate sa accepte carduri si care au contracte incheiate cu unitatile emitente (...) Sumele care alimenteaza cardurile de masa vor avea aceeasi perioada de validitate ca si tichetele de masa pe hartie. Un tichet de masa (indiferent de suport) emis pana la data de 31 octombrie a unui an calendaristic poate fi utilizat pana la data de 31 decembrie a anului de emitere. Un tichet de masa emis incepand cu data de 1 noiembrie a unui an poate fi utilizat pana la data de 31 decembrie a anului urmator anului de emitere", mentioneaza Sodexo.

Amintim faptul ca in data de 14 aprilie, Ministerul Finantelor Publice a publicat proiectului de Hotarare de Guvern ce contine normele de aplicare pentru tichetele electronice. Este vorba despre proiectul de HG pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 5/1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr.142/1998 privind modificarea tichetelor de masa, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform proiectului de norme, angajatorii sunt obligati sa plateasca in avans sumele aferente tichetelor de masa electronice, catre unitatile emitente.


sursa: Hotnews.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de masatichete electronicetichete de masa pe cardtichete pe card

Data aparitiei: 15 Aprilie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiect de HG, privind tichetele de masa: Angajatii care lucreaza in ture, mai mult de 8 ore pe zi, pot primi in plus tichete de masa Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]