Continua concedierile: 300.000 de bugetari vor fi dati afara in 2012

25 Noiembrie 2011
25 Noiembrie 2011
concedieri bugetariprotectie socialareforma statuluisectorul bugeta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In cadrul  Economist Conferences Bucharest Summit, presedintele Traian Basescu a anuntat ca procedul de reducere a numarului de salariati din sectorul bugetar nu se va opri aici, urmand sa fie astfel efectuate concedieri si in anul 2012. Pana la sfarsitul anului 2012, numarul de salariati va fi fixat la 1,1 milioane:

"Acest proces va continua, Romania urmand sa-si fixeze numarul de salariati la stat in jurul a 1,1 milioane, coborand de la 1,4 milioane pana la sfarsitul anului 2012" (potrivit Mediafax).

De asemenea, au fost facute mentiuni cu privire la faptul ca, incepand cu 1 ianuarie 2010 si pana in octombrie 2011, numarul salariatilor bugetari s-a redus cu 180.000, media concedierilor fiind de 5.000 bugetari/luna.

"In obiectivul nostru de degrevare a costurilor de functionare a statului, de anul trecut de la 1 ianuarie si pana luna trecuta, numarul de salariati bugetari s-a redus cu 180.000 in Romania. intr-un proces la inceput mai brutal, pe urma mai lent, dar consecvent, cu cifre de peste 5.000 de persoane pe luna", a declarat acesta.


De asemenea, presedintele a facut declaratii si cu privire la reforma statului si la costurile programelor de protectie sociala:

"O prioritate despre care din pacate sunt nevoit sa vorbesc aproape la fiecare iesire publica e legata de reforma statului. Probabil ca nimeni sau niciunul dintre politicienii romani nu au fost constienti de nevoia de reformare a statului pana la izbucnirea crizei. Cu aceasta ocazie ne-am vazut costurile uriase de functionare a statului in raport cu veniturile noastre. Tot cu aceasta ocazie ne-am vazut costurile uriase cu programele de protectie sociala, costuri disproportionate in raport cu veniturile bugetului de stat. De aceea, procesele de reforma a statului si de reformare a sistemelor de protectie sociala sunt prioritati si, dupa cum bine stiti, nu va vorbesc de prioritati pe care le avem in viitor, ci aceste reforme sunt in plin proces de implementare".

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]