Adio masini ridicate din strada: se modifica legea

04 Octombrie 2011
04 Octombrie 2011
ridicareamasinilorlegeparcat neregulamentar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra, soferi fiind, a avut, la un moment dat, parte de "criza de inima" atunci cand s-a intors si a descoperit ca...i-a disparut masina. Din fericire nu fusese furata, insa nici alternativa nu a fost prea departe: ridicata de firmele specializate. Au urmat nervi si timp pierdut, plus banii de rigoare,
 
Ei bine, acest lucru nu se va mai intampla. Un grup numeros de deputati si senatori PSD a depus un Proiect de Lege care vrea sa faca sa "dispara" metoda de ridicare a masinilor din strada, ramanand doar ca o alternativa extrema.
 
"Ridicarea si depozitarea masinilor stationate neregulamentar de catre firme private in nume propiu este ilegala, raportat la dispozitiile OUG 195/2002. Solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare, de catre firmele private este, de asemenea, ilegala", se spune in proiectul de lege. Si explicatiile continua.
 
"Prin urmare, ratiunea proiectului legii propuse - care trebuie respectata de toate regulamentele adoptate de administratia publica locala in aplicarea acesteia - este ca ridicarea autovehiculelor sa reprezinte o masura exceptionala, luata in cazul autovehiculelor parcate intr-o asemenea maniera menita sa constituie un obstacol pentru circulatie".
 
Aveti mai jos si Proiectul de Lege care urmeaza sa intre in dezbatere zilele viitoare.
 
LEGE privind ridicarea si depozitarea vehiculelor stationate neregulamentar
 
Parlamentul Romaniei adopta prezenta Lege
 
Art. 1
Prezenta Lege reglementeaza modul in care vehiculele stationate neregulamentar, potrivit Codului rutier, pot fi ridicate si depozitate de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz.
 
Art.2
Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate reprezinta o masura exceptionala, luata in cazul vehiculelor parcate intr-o asemenea maniera incat sa constituie un obstacol pentru circulatie, sa optureaze traficul rutier sau accesul in institutiile publice.
 
Art. 3
Vehiculele vor fi ridicate zilnic, intre orele 8.00 si 20.00, iar proprietarii le vor putea recupera in acelasj interval orar. Perioada maxima de depozitare este de
 
sase luni, dupa care proprietarul va fi somat in scris despre valorificarea vehiculului.
 
Art.4
Parcarea nergulametara, in alta situatie decat cea prevazuta la art.2 se va sanctiona numai cu amenda.
 
Art. 5
In cazul in care, desi parcat intru-un spatiu public amenajat, vehiculul stationeaza o perioada mai mare de 7 zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu se considera abuziv ocupat, vehiculul urmand a fi ridicat, transportat si depozitat.

Art.6
Ridicarea vehiculelor se poate face numai daca se intocmeste un act juridic care sa includa masuratori pentru a dovedi faptul ca vehiculul era parcat neregulamentar.
 
Art. 7
Pentru recuperarea vehicolului, cu masa de sub 2.500 de kilograme proprietarul va plati 5 puncte amenda, pentru vehiculele cu masa de pana la 4.000 de kilograme va plati 7 puncte amenda, iar cei cu masini de mare tonaj vor plati 10 puncte amenda. Ziua de depozitare se va plati cu cate 3, 4, respectiv 5 puncte  amenda.
 
Art. 8
Sumele incasate ca urmare a ridicarii si depozitarii vehicolelor vor constitui venituri la bugetele locale si vor fi folosite pentru amenajarea locurilor de parcare si pentru achizitionarea de utilaje speciale pentru ridicarea si depozitarea vehicolelor parcate neregulamentar.
 
Art. 9
Solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare, de catre firmele private este interzisa.
 
CLICK AICI PENTRU A URMARI TRASEUL LEGISLATIV AL LEGII

 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]