Reducerea varstei standard de PENSIONARE pentru anumiti militari si politisti. Modificarea Legii nr.223/2015

reducere varsta pensionare militarireducere varsta pensionare 2019modificare Legea nr.223/2015varsta pensionare militarivarsta pensionare politisti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O propunere legislativa recenta propune reducerea varstei de pensionare, iar aceasta a fost deja inregistrata la Senat pentru dezbatere, in data de 20 martie 2019.

Este vorba despre cadrele militare precum soldatii, dar si pentru militari, politisti si functionari publici, in contextul in care ar putea primi o noua reducere a varstei standard de pensionare, pe langa cea de care beneficiaza deja cei care au un statut special.

Proiectul de lege initiat de un senator PSD, are in vedere completarea art.21 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat. Aceasta propunere are ca scop realizarea echilibrului intre toate categoriile de beneficiari ai pensiilor militare de stat, se arata in expunerea de motive. Astfel, legea se va aplica atat pentru persoanele aflate in activitate, cat si pentru cele trecute in rezerva, dar cau au lucrat in aceleasi conditii de munca.



ATENTIE! In acest moment acest proiect de lege NU se aplica. Pentru a intra in vigoare are nevoie de votul favorabil al Parlamentului, de promulgarea de catre presedintele tarii precum si de publicarea acestuia in Monitorul Oficial.

Cu alte cuvinte, legea ar fi modificata si in favoarea celor mai sus mentionati care au trecut deja in rezerva in momentul in care au implinit varsta de pensionare sau care nu mai indeplineau anumite criterii necesare, prevazute de lege.


Practic, este vorba despre toti cei care "au fost trecuti in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive ale institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale, neimputabile militarului", se arata in forma initiatorului.

IMPORTANT:

Dar pentru a beneficia de aceasta facilitate, politistii si militarii trebuie sa aiba o vechime de minim 25 de ani in piata muncii, asa cum prevede legislatia actuala. Ramane de vazut daca senatorii vor vota favorabil acest proiect de lege, momentan nu se cunosc mai multe detalii.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reducere varsta pensionare militarireducere varsta pensionare 2019modificare Legea nr.223/2015varsta pensionare militarivarsta pensionare politisti

Data aparitiei: 25 Martie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reducerea varstei standard de PENSIONARE pentru anumiti militari si politisti. Modificarea Legii nr.223/2015 Nota: 4.81 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]