Parlamentul decide daca anul 2012 va aduce legi noi

05 Septembrie 2011
05 Septembrie 2011
sesiunea ordinara de toamnaalocatia pentru copiilegea salarizarii unitare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cazul in care, cu ocazia celei de-a doua sesiuni ordinare din 2011 din cadrul Guvernului, va fi aprobata si transmisa spre dezbatere Parlamentului, anul 2012 ar putea incepe prin aplicarea legii salarizarii unitare.

Guvernul isi propune insa ca discutiile cu privire la aceasta lege sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii noiembrie. In acelasi timp, vor fi supuse dezbaterii in Parlament si modificarile referitoare la alocatia de stat pentru copii, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si adoptarea unui proiect de lege pentru instituirea venitului minim de insertie.

In plus, alte dezbateri vor fi cu privire la adoptarea proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila si pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala, precum si cu privire la modificari aferente statutului judecatorilor si procurorilor, dar si statutului personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor.

Guvernul va trimite Parlamentului, tot in aceasta toamna, proiecte de lege privind executarea pedepselor neprivative si celor privative de libertate, precum si privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune. Pana la sfarsitul lunii noiembrie ar putea fi aprobat si un proiect de lege privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor, o lege privind simplificarea procedurilor de privatizare a pachetelor minoritare de actiuni detinute de stat la societatile comerciale precum si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/2006 privind supravegherea suplimentara a institutiilor de credit, a societatilor de asigurare si/sau de reasigurare, a societatilor de servicii de investitii financiare si a societatilor de administrare a investitiilor dintr-un conglomerat financiar.

Alte proiecte incluse in agenda parlamentara se refera la reproducerea umana asistata medical cu tert donator, modificarea regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope si modificarea legii de organizare si functionare a activitatilor si practicilor de medicina complementara/ alternativa.  De asemenea, se au in vedere si proiectele de Lege privind gospodarirea integrata a zonei costiere si producerea, importul si comercializarea suplimentelor alimentare.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]