Din septembrie, masteratul la care este inscris candidatul va influenta decizia angajatorului

masterattop universitatiadmitere masterangajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand cu luna septembrie, va fi demarat proiectul de clasificare a universitatilor, prevazut in Legea Educatiei Nationale si inceput in luna martie a acestui an. Astfel, atat absolventii de licenta, cat si angajatorii, vor avea o clasificare clara a universitatilor cel mai bine cotate, fapt care ii va ajuta sa ia o decizie cat mai eficienta in vederea urmarii cursurilor de master, respectiv in vederea angajarii.

"Ierarhizarea programelor de studii va avea efecte multiple: in primul rand vom sti cum se vor aloca banii publici. A fost un caz in care o universitate de medicina din tara avea procente de reusita la rezidentiat de 70%, in timp ce la alta universitate, procentul era de 3%, dar ambele primeau aceeasi finantare de la buget. Primul efect al acestei clasificari este acela de a aloca in mod corect finantarea de la bugetul de stat", a declarat Mircea Miclea, fost ministru al educatiei si presedintele Comisiei prezidentiale pentru educatie.

Metodologia proiectului a fost aprobata saptamana aceasta de catre Guvern. Topul universitatilor care va fi publicat din septembrie este realizat de mai multi specialisti din cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) si alti experti din cadrul Asociatiei Universitatilor Europene (EUA). Criteriile luate in considerare la realizarea acestei clasificari sunt calitatea cercetarii, calitatea educatiei, serviciile acordate studentilor si capacitatea administrativa a institutiei.

In ceea ce priveste obiectivul secundar al acestui proiect de clasificare a univeristatilor, Miclea a precizat: "Al doilea scop al clasificarii este acela de a informa potentialii beneficiari despre calitatea programelor de studii pe care vor sa le urmeze. Un alt beneficiu adus de aceasta clasificare este ca angajatorii pot afla pe ce loc se afla programele de studii pe care le-au urmat candidatii la posturile pe care le-au scos la concurs".

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masterattop universitatiadmitere masterangajatori

Data aparitiei: 05 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Din septembrie, masteratul la care este inscris candidatul va influenta decizia angajatorului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]