Astfel, salariatul a considerat ca aceasta scrisoare impunea deja o sanctiune disciplinara care impiedica angajatorul sa pronunte o concediere pentru aceleasi fapte. Inainte de a i se prezenta aceste critici, angajatul a fost convocat la o intalnire.
Prin analiza scrisorii, instanta de judecata a constatat ca angajatorul a prezentat esecul unei reuniuni de prezentare in cadrul careia angajatul trebuia sa lanseze programul informatic, iar in final era expusa indoiala cu privire la desfasurarea colaborarii pe viitor. Decizia de concediere a fost insa luata dupa ce angajatorul a primit explicatiile de rigoare din partea salariatului in cauza. Astfel, instanta a decis ca masura de concediere a angajatului este in conformitate cu legea.

Noua lege a pensiilor Ghid practic

Portal SSM - Acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Intr-adevar, un salariat nu poate fi sanctionat de doua ori in baza acelorasi motive, insa in aceasta situatie, scrisoarea continea reprosuri, iar acestea nu sunt considerate sanctiuni. Potrivit art. L.1331-1 din Codul Muncii, constituie sanctiune orice masura, alta decat observatiile verbale, luata de catre angajator in urma unei greseli a unui angajat. Masura poate afecta imediat sau nu prezenta salariatului in cadrul companiei, functia ocupata de acesta, cariera sau remuneratia acestuia.