"In urma unor verificari aleatorii a inregistrarilor din Revisal, am constatat ca un salariat angajat din data de 17.03.2021 a fost inregistrat cu o functie gresita fata de ceea ce era trecut in contract. Am facut corectia in Revisal cu functia corecta, la data constatarii, respectiv 25.05.2022, iar la data de la care produce efecte, am trecut data 17.03.2021. 1) Ce document trebuie sa am la baza acestei corectii? Daca trebuie sa emit o decizie, va rog sa ma ajutati cu un model de astfel de decizie. 2) Fiind prima data cand ma confrunt cu o astfel de speta, va rog sa imi spuneti daca ar mai fi vreun lucru ce ar trebui sa il iau in calcul referitor la aceasta situatie."
Raspunsul specialistilor:
Nu exista reglementari legale referitoare la documentul ce trebuie sa fie intocmit in cazul descoperirii unei erori in Revisal. Intrucat o eroare se constata precum si faptul ca trebuie sa existe un document care sa stea la baza inregistrarii in Revisal recomandam intocmirea unei note de constatare.
In nota de constatare intocmita de persoana care a constatat eroare se va mentiona:
Subsemnata ….. avand functia de ….. la data de........ am constata ca salariatul xxxx angajat in functia de ….. este inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu o alta functie decat cea mentionata in contractul individual de munca. Drept urmare am procedat la corectia acestei functii in registrul general de evidenta a salariatilor astfel incat functia sa fie conforma cu cea mentionata in contractul individual de munca.
Nota de constatare se va pastra la dosarul personal.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<