Voucherele sociale in valoare de 50 de euro vor fi distribuite persoanelor vulnerabile. Salariul minim in agricultura, majorat la 3.000 lei

vouchere sociale 50 de eurosalariul minim agricultura 3000 leimajorare tichete de masa
Voucherele sociale in valoare de 50 de euro vor fi distribuite persoanelor vulnerabile. Salariul minim in agricultura, majorat la 3.000 lei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coalitia guvernamentala incearca sa vina cu noi masuri de sprijin pentru populatia afectata de cresterea preturilor, iar aici ne referim in special la pensionarii care au venituri sub 1.500 lei, dar si la persoanele cu dizabilitati.
 
In acest sens, ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat in data de 14.04.2022, ca distribuirea voucherelor sociale in valoare de 50 de euro, destinate persoanelor vulnerabile, va incepe in luna iunie. De asemenea, ministrul a mai adaugat ca acestea vor fi distribuite prin Posta Romana:
 
"Nu exista, inca, un acord de finantare a acestor vouchere, dar exista un acord verbal prealabil. Au fost discutii cu Comisia Europeana, (...) urmeaza ca noul ministru al Fondurilor Europene sa parafeze ceea ce s-a discutat pana acum. Cred ca vom fi in situatia in care prima tura de vouchere se va finanta de la bugetul de stat si vom recupera ulterior banii.(...). Pensionarii vor primi aceste sume asa cum primesc si pensiile, prin Posta Romana", a mai adaugat ministrul Budai, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.
 
Ministrul a repetat ce a declarat si premierul Romaniei in urma cu 2 zile. Ne referim la faptul ca Guvernul va sustine mediul de afaceri, dar si categoriile vulnerabile de cetateni.
 
"Cu siguranta, sumele ar trebui sa fie mai mari, dar este ceea ce putem face acum, sa sprijinim in primul rand categoriile vulnerabile, sa implementam acest al doilea pachet social, dupa cel prin care am trecut mai bine perioada de iarna si sa preintampinam acum si evolutia extrem de galopanta a preturilor la alimente. Vom acorda din luna iunie voucherele in valoare de 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia de pana la 1.500 de lei. Am solicitat coalitiei politice sa introducem aici si familia monoparentala, care a fost lasata deoparte mult timp. Nu am uitat nici persoanele cu dizabilitati si copiii care incaseaza burse sociale. Masurile trebuiau indreptate si spre mediul de afaceri", a explicat ministrul Budai.
 
"Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasa prin Posta Romana si vor primi si tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilitati, acolo probabil ne vom indrepta catre DGASPC si evident, tot prin Posta Romana pentru ceilalti. Elevii exact cum primesc bursa sociala vor primi si tichetele", a mai adaugat ministrul.
 
Cele sase alimente de baza care se vor putea cumpara cu aceste vouchere sunt: paine, cartofi, orez, ulei, carne de pui si oua, dar aceste alimente ar putea fi schimbate, in cele din urma.
 

Masura adoptata pentru domeniul agricol si alimentar- salariul minim de 3.000 de lei

 
Va reamintim ca in cursul zilei de 13.04.2022 a fost adoptat proiectul de lege care prevede ca salariul de baza in domeniul agricol va porni de la 3.000 lei lunar. Camera Deputatilor a votat favorabil acest proiect de lege, in calitate de camera decizionala.
 
"Prin derogare de la prevederile art. 164 (...) din Codul muncii, pana la sfarsitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 3.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand in medie 17,928 lei/ora. In perioada 1 ianuarie 2023 - 31 decembrie 2028, pentru domeniul agricol, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 3.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna", prevede actul normativ, potrivit Hotnews.ro.
 

Premierul Nicolae Ciuca: creste valoarea tichetelor de masa cu 50% 

 
Avand in vedere situatia economica dificila pe care o traverseaza intreaga lume, deci si Romania, premierul Nicolae Ciuca a anuntat in cursul zilei de 12.04.2022 noi masuri care vor fi luate de catre Guvern, in viitorul apropiat.
 
Concret, discutam despre programul "Sprijin pentru Romania", care isi propune sa protejeze cetatenii cu venituri modeste, dar si afacerile din Romania, in contextul in care varii industrii si domenii de activitate risca sa fie afectate in perioada urmatoare.
 
In acest sens, premierul a precizat ca, pe fondul cresterii preturilor la carburanti, dar si la alimente, o serie de masuri vor intra in vigoare, pentru a sprijini cetatenii.
 
In urmatoarele zile va fi aprobata o ordonanta de urgenta pentru fondurile care vor fi alocate de la bugetul de stat si, in doua saptamani, un alt act normativ, o alta ordonanta de urgenta, pentru reglementarea alocarii fondurilor de la UE...vezi care sunt masurile aici >>> 

Sursa foto: Hotnews.ro 

 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere sociale 50 de eurosalariul minim agricultura 3000 leimajorare tichete de masa

Data aparitiei: 14 Aprilie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Voucherele sociale in valoare de 50 de euro vor fi distribuite persoanelor vulnerabile. Salariul minim in agricultura, majorat la 3.000 lei Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]