Este demn de mentionat inca de la inceput ca sunteti obligat sa prevedeti in mod expres in contractul individual de munca sau in actul aditional la acesta faptul ca se presteaza o activitate in regim de telemunca.
De asemenea, angajatorii trebuie sa aiba acordul salariatului pentru telemunca sau in cazul in care acesta presteaza ore suplimentare.
"Datorita faptului ca a incetat starea de alerta, telemunca nu mai este obligatorie, insa intelegem ca poate fi stabilita in continuare cu acordul angajatorului. Ne intereseaza daca se pastreaza acelasi tip de contract CIM cu clauza de telemunca sau daca este necesara declararea pe un alt tip de contract. Daca este vorba de un nou tip de contract, va rog sa ne precizati care este denumirea acestuia si caracteristicile lui."
Raspunsul specialistilor:
In ceea ce priveste telemunca, in Revisal se inregistreaza modificarea tipului de contract individual de munca in contract individual de munca cu clauza de telemunca.
Conform art. 2 lit. a) din Legea nr. 81/2018 privind activitatea de telemunca, telemunca reprezinta forma de organizare a muncii prin care salariatul, in mod regulat si voluntar, isi indeplineste atributiile specifice functiei, ocupatiei sau meseriei pe care o detine in alt loc decat locul de munca organizat de angajator, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor.
Asadar, in situatia expusa, tipul de contract individual de munca ramane contract individual de munca cu clauza de telemunca intrucat salariatii vor presta in continuare activitate in mod regulat si voluntar in alt loc decat locul de munca organizat de angajator.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<