Indemnizatia de somaj tehnic va fi adaptata pentru acoperirea unor situatii aparute in cazul contractelor pe drepturi de autor

indemnizatie somaj tehnic drepturi autoroug 1102021acordare indemnizatie somaj tehnic
Indemnizatia de somaj tehnic va fi adaptata pentru acoperirea unor situatii aparute in cazul contractelor pe drepturi de autor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, s-a intalnit marti, 16 noiembrie 2021, cu reprezentantii Asociatiei pentru Teatru, Film, Muzica si Dans – MUZE, pentru a discuta despre procedura de acordare a indemnizatiei de somaj in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2021 in ceea ce priveste contractele pe drepturi de autor.
 

Indemnizatia de somaj - 75% din salariul mediu brut

 
”Guvernul a reintrodus ca forma de sprijin acordarea indemnizatiei de somaj, de 75% din salariul mediu brut, pentru angajatii si persoanele care realizeaza venituri din drepturi de autor si conexe si care sunt afectati de restrictiile impuse de pandemie. O organizatie neguvernamentala care reprezinta artistii ne-a atras atentia ca in cazul contractelor pe drepturi de autor exista situatii foarte diferite, specifice activitatii artistilor, si pentru ca nu sunt toate prevazute in formularul de cerere, exista riscul ca anumite persoane sa nu primeasca indemnizatia de somaj. Pentru a evita astfel de situatii, prin Ordin de ministru vom face clarificarile necesare in cel mai scurt timp.”, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.
 
Practic, in modelul actual de cerere pentru acordarea indemnizatiei, referirea la valabilitatea contractului pe drepturi de autor nu acopera toate situatiile existente in practica, iar procedura de acordare a indemnizatiei de somaj va fi adaptata pentru a le acoperi pe toate.
 
 
Atentie, Guvernul a reintrodus masura somajului tehnic! Conform OUG 111/2021 puteti beneficia din nou de indemnizatii consistente platite de Stat!
 

Somaj tehnic 2021 sustinut pana la 31 decembrie, de statul roman

 
OUG nr. 111/2021 pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala a angajatilor si a altor categorii profesionale in contextul interzicerii, suspendarii ori limitarii activitatilor economice, determinate de situatia epidemiologica generata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 945 din 04 octombrie 2021.
 
 
Art. 1. — (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si pana la 31 decembrie 2021, pentru perioada suspendarii temporare a contractului individual de munca, din initiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizatiile de care beneficiaza salariatii se stabilesc la 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat si se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 nr. 16/2021, cu modificarile si completarile ulterioare...vezi textul complet al OUG 111/2021 >>>
 
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatie somaj tehnic drepturi autoroug 1102021acordare indemnizatie somaj tehnic

Data aparitiei: 17 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Indemnizatia de somaj tehnic va fi adaptata pentru acoperirea unor situatii aparute in cazul contractelor pe drepturi de autor Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]