Buget 2021: Studentii NU vor mai calatori gratuit. Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022

bilete trengratuitate studenti trenmajorare pensii 1 ianuarie 2022vouchere vacanta 2021
Buget 2021: Studentii NU vor mai calatori gratuit. Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La jumatatea saptamanii in curs, vicepremierul Dan Barna a anuntat ca, potrivit noului format al bugetului pentru anul in curs, studentii nu vor mai beneficia de gratuitate integral pentru transportul feroviar, aplicandu-se doar o reducere de 50%. 
 
In momentul de fata, propunerea este ca studentii sa aiba gratuitate de 50% pe toata perioada anului, nu doar in perioada anului scolar. Este un lucru care se gaseste la momentul de fata in abordarea bugetara”, a explicat Dan Barna, potrivit Digi24.ro
 
In paralel, premierul Florin Citu anuntase ca este posibil sa se limiteze cheltuielile bugetare de stat pentru anul 2021, un exemplu fiind reducerea subventiei pentru transportul studentilor.
 
S-ar renunta astfel la gratuitatea care se aplica din 1 februarie 2017, conform unei hotarari de Guvern care stabilea ca studentii romani si straini din invatamantul universitar cu frecventa sa aiba gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toata durata anului calendaristic, indiferent de distanta sau de rutele calatoriilor.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, premierul Florin Citu a precizat ca printre masurile economice pentru stabilizarea bugetului se numara si amanarea majorarii pensiilor. Punctul de pensie din acest an este deja mai mare decat anul trecut, insa pensiile vor creste din nou incepand cu 1 ianuarie 2022. In plus, in noul an, nu vor mai fi emise noi vouchere de vacanta, prelungindu-se in schimb valabilitatea celor emise deja in 2019 si 2020. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bilete trengratuitate studenti trenmajorare pensii 1 ianuarie 2022vouchere vacanta 2021

Data aparitiei: 11 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Buget 2021: Studentii NU vor mai calatori gratuit. Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022 Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]