Pensiile ingheata, nu se acorda vouchere de vacanta si se elimina anumite sporuri

pensii majorare 2021punctul de pensie 2021bilete tren studenti 2021
Pensiile ingheata, nu se acorda vouchere de vacanta si se elimina anumite sporuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proiectul de OUG privind bugetul pentru anul in curs a fost publicat la inceputul saptamanii de Ministerul de Finante. O serie de prevederi arata ca pensiile nu se majoreaza in 2021, iar unele sporuri din administratia publica vor fi eliminate. 
 
In ce priveste calatoria studentilor cu trenul, se acorda o reducere de 50% din pretul biletelor, iar Legea personalului feroviar ar urma sa se aplice abia din primavara anului viitor. 
 
Proiectul de act normativ mai prevede ca studentii vor plati jumatate din pretul biletelor pentru calatoria cu trenul si propune, de asemenea, amanarea pana in primavara anului viitor, a aplicarii Legii personalului feroviar.
 
Conform proiectului publicat, valoarea punctului de pensie se mentine la 1.442 in acest an, iar din 2022 punctul de pensie se va majora cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.
 
"Modificarea Legii nr. 127/2019 in sensul prorogarii datei de intrare in vigoare a aceste legi la 1 septembrie 2023. Astfel, in anul 2021 valoarea punctului de pensie se va mentine la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri bugetare, iar incepand cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, cuantumul efectiv al majorarii si data de acordare urmand a se stabili prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat", se arata in Nota de fundamentare a proiectului. 
 
In ce priveste sporul de 30% la salariul de baza pentru personalul institutiilor prefectului implicat in activitati de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, acesta nu va mai fi acordat pe motiv ca a creat o situatie discriminatorie si a generat nemultumiri in randul altor categorii de personal din institutii publice implicate in activitati de prevenire si combatere a Covid 19, subliniaza Agerpres.
 
"Abrogarea art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 131/2020 privind reglementarea unor masuri, prin care s-a instituit sporul de 30% la salariul de baza pentru personalul institutiilor prefectului implicat in activitati de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, cu exceptia prefectului si subprefectului. Aceasta masura a creat o situatie discriminatorie comparativ cu celelalte categorii de personal din institutii publice implicate in activitati de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 si a generat nemultumiri in randul acestora", se arata in acelasi document, conform sursei citate. 
 
De asemenea, studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, in varsta de pana la 26 de ani, beneficiaza de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local in comun, transportul intern auto, cu metroul, precum si pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a si naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studentii orfani sau proveniti din casele de copii beneficiaza de gratuitate pentru aceste categorii de transport.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii majorare 2021punctul de pensie 2021bilete tren studenti 2021

Data aparitiei: 16 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensiile ingheata, nu se acorda vouchere de vacanta si se elimina anumite sporuri Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]