OUG 114/2018 si domeniul constructiilor: Peste 10% dintre muncitori se vor intoarce in tara!

muncitori calificati constructiiOUG 114/2018angajare muncitori calificati 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Despre majorarea salariilor din constructii se tot discuta inca de la 1 ianuarie 2019, iar OUG 114/2018 a adus tot felul de facilitati pentru cei din domeniul mentionat.

Scutiri de taxe, mariri salariale si anumite facilitati fiscale pentru angajatori. Sa fie aceasta solutia pentru a rezolva criza fortei de personal din constructii? Ramane de vazut, dar presedintele Valentin Petrescu, presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) ramane optimist.

Aceste considera ca aproximativ 10% dintre muncitorii calificati s-ar putea intoarce in Romania, ca urmare a maririlor salariale:


"(...) In acest moment, in Romania exista un deficit de 400.000 de persoane. Incercam ca prin aplicarea Ordonantei 114 sa rezolvam cat de cat problema salariatilor pe mai multe planuri. Incercam sa stopam plecarea oamenilor din tara, incercam sa aducem inapoi oameni plecati, in special din Italia care se confrunta in prezent cu o recesiune. Cel putin 10% dintre muncitorii calificati din strainatate estimam ca se vor intoarce in Romania. Nu vorbim de niste salarii exorbitante. Pentru un specialist, un salariu de 500 de euro nu este ceva iesit din comun. Insa de aici se pleaca. 3.000 de lei va avea un necalificat, iar pentru specialisti salariile vor fi mult mai mari", a apreciat Valentin Petrescu, conform Agerpres.


Presedintele FPSC a mai adaugat ca nu crede ca IMM-urile vor intra in insolventa, iar majorarea salariilor la un brut de 3.000 de lei nu ar trebui sa aiba un astfel de impact salarial.

"Ordonanta prin care se prevede majorarea salariilor trebuie imbunatatita, pentru ca nu ne dorim cresteri doar in zona salariala. Exista si scapari in aceasta ordonanta. Vrem un mediu de afaceri concurential, corect, transparent", a concluzionat Valentin Petrescu.

De asemenea, companiile romanesti doresc sa angajeze romani, in detrimentul muncitorilor din alte tari. Asa ca aceasta oportunitate de a atrage muncitorii calificati in Romania, ar putea fi una dintre cele mai benefice metode.



OUG 114/2018: Acordarea facilitatilor in sectorul constructiilor! La ce trebuie sa fie atenti angajatorii

1. Pentru acordarea facilitatilor, trebuie indeplinite cumulativ toate conditiile prevazute de art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.

Astfel, in masura in care veniturile brute lunare din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3) din Codul fiscal, realizate de persoanele fizice pentru care se aplica scutirea, scad sub 3.000 lei, conditia prevazuta la lit. c)...mai multe despre OUG 114/2018 aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
muncitori calificati constructiiOUG 114/2018angajare muncitori calificati 2019

Data aparitiei: 26 Februarie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

OUG 114/2018 si domeniul constructiilor: Peste 10% dintre muncitori se vor intoarce in tara! Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]