Salariul MINIM, diferentiat in functie de studii si vechime!

Mara Dobrin
Mara Dobrin
24 Octombrie 2018
24 Octombrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
salariul minim pe economiesalariul minim vechime si studii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Premierul Viorica Dancila si ministrii Lia Olguta Vasilescu si Eugen Teodorovici s-au intalnit in data de 23 octombrie 2018, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, carora le-a fost prezentat proiectul de Hotarare de Guvern privind cresterea salariului minim brut garantat in plata pe economie: 2080 de lei/luna, ceea ce inseamna o crestere neta cu 100 de lei fata de actualul.

Totodata, s-a luat decizia reintroducerii salariului minim brut garantat in plata diferentiat in functie de nivelul de studii sau de vechimea in munca, concept care a mai fost aplicat in Romania inainte de anul 2011: 2350 de lei brut, adica cu 13% mai mult fata de cel castigat de persoanele fara studii superioare sau cu vechime mai mica de 15 ani.

Mentionam ca Executivul s-a aratat astfel deschis unei propuneri formulate de sindicate la ultima sedinta a Consiliului National Tripartit, propunere care este in concordanta si cu prevederile Programului de Guvernare.

In urma discutiilor purtate cu sindicatele si patronatele, s-a ajuns la concluzia unanima ca majorarea salariului minim este necesara, singura divergenta fiind asupra datei de la care se va aplica masura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele – 1 ianuarie 2019.


ATENTIE!

Guvernul va lua o decizie in cel mai scurt timp posibil, care va fi comunicata public, astfel incat ordonatorii de credite si companiile din Romania sa pregateasca punerea in aplicare a masurii.


Anuntul postat de Lia Olguta Vasilescu recent, pe Facebook:


"Iar “s-a blocat guvernul”, iar “nu mai sunt bani de pensii si salarii”, iar “nu se aplica legea salarizarii”. Asta aud de la opozitie din doua in doua luni. Si iar raspundem: asa cum nu ne-am blocat pana acum si cum am gasit fondurile necesare platii pensiilor si salariilor, asa se va intampla si anul viitor. Legea salarizarii se va aplica asa cum a fost ea adoptata de parlament, chiar daca lunile acestea a mai existat un scenariu si anume sa se aplice direct grila din 2022 in 2020, asa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federatii sindicale. Consideram insa ca legea trebuie aplicata asa cum a fost adoptata de parlament si cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 si crestere anuala cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022...citeste mai multe aici >>>



Sursa: Guvernul Romaniei




NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]