Romania: caz inchis in domeniul migratiei legale

migratia legala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia europeana a abordat deficientele de transpunere in legislatia nationala a directivei privind lucratorii sezonieri (Directiva 2014/36/UE). Aceasta directiva, adoptata la 26 februarie 2014, stabileste conditiile de intrare si de sedere a lucratorilor sezonieri din afara UE si defineste drepturile acestora. Statele membre ar fi trebuit sa transpuna directiva in legislatia lor nationala pana la 30 septembrie 2016.

In acest context, Comisia Europeana a trimis avize motivate Croatiei si Finlandei pentru necomunicarea masurilor nationale pe care le-au luat pentru a transpune normele europene relevante. Comisia a trimis avize motivate si Belgiei si Suediei pentru comunicarea partiala a masurilor nationale de transpunere.

De asemenea, la 24 noiembrie 2016, Comisia a trimis scrisori de punere in intarziere Belgiei, Croatiei, Estoniei, Finlandei, Luxemburgului, Romaniei si Suediei pentru netranspunerea integrala a directivei privind lucratorii sezonieri.

In relatie cu acestea, potrivit Comisiei, Croatia si Finlanda nu au notificat, pana in prezent, nici o masura de transpunere a Directivei, iar Comisia considera ca masurile comunicate de Belgia si Suedia nu transpun integral toate dispozitiile directivei in legislatia lor nationala. Belgia, Croatia, Finlanda si Suedia au acum la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei toate masurile luate pentru a asigura punerea integrala in aplicare a directivei, dupa care Comisia poate decide sa aduca aceste cazuri in fata Curtii de Justitie a UE.

Dupa ce a examinat masurile comunicate de Estonia, Luxemburg si Romania, Comisia a decis sa inchida procedurile impotriva acestor state membre.


Prin pachetul lunar de decizii privind constatarea neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a normelor europene, in beneficiul cetatenilor si al companiilor.

Principalele decizii adoptate de Comisie, grupate pe domenii de politica, includ 25 de scrisori de punere in intarziere, 51 de avize motivate si 11 sesizari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Comisia inchide, de asemenea, 122 de cazuri in care diferendele cu statele membre in cauza au fost solutionate fara a fi necesara continuarea procedurii.


Sursa: europa.eu



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
migratia legala

Data aparitiei: 14 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romania: caz inchis in domeniul migratiei legale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]