Asa se face ca ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a lansat mai multe ghiduri in ceea ce priveste accesarea acestor fonduri.
Aceste declaratii au fost facute de secretarul de stat in MDRAPFE Mihaela Toader, la conferinta "Criza fortei de munca in constructii - provocari si solutii":
"Pe piata fortei de munca, oferim o mare parte de finantare. Vineri au fost lansate la finantare, au fost deja la consultare publica, o serie de ghiduri care vizeaza sprijinirea fortei de munca prin servicii de formare profesionala, certificare a competentelor si prime de mobilitate, prime de stabilitate, subventii pentru angajatorii care angajeaza someri de lunga durata, in special din mediul rural, precum si tineri, apeluri deschise in valoare totala de 550 de milioane de euro.(...)", a declarat Toader, conform Agerpres.
Contributia privata va fi de sub 5%, asa ca nu va reprezenta o povara administrativa pentru firme, iar aceste apeluri vor fi valabile pana in luna ianuarie 2018:
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Legis Plus Legislatia Muncii
"Prin urmare, va rugam sa va uitati daca acolo gasiti resursele necesare sa antrenati aceasta mare masa de someri si inactivi. Mediul rural in Romania este afectat de mai multe conditii greu de abordat. Pe de o parte ai lipsa diversificarii, cei de acolo nu au unde sa se angajeze, ai lipsa de formare si mai sunt cei care isi desfasoara activitatea in propria gospodarie. (...)", a concluzionat secretarul de stat.
"Este cel mai mare pachet de masuri finantat din fonduri europene destinat somerilor, inclusiv tinerilor NEETs, si imbunatatirii situatiei de pe piata muncii din Romania. Sprijinim in acelasi timp si angajatorii si pe cei care doresc sa-si gaseasca un loc de munca, oferind stimulente care sa-i puna in valoare pe tineri, o resursa valoroasa a Romaniei", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.
Criza fortei de munca loveste piata constructiilor. Lipsa acuta de personal afecteaza progresul
Se pare ca forta crizei de munca este un fapt in Romania, avand in vedere ca mai multe domenii se confrunta cu dificultati, atunci cand vine vorba de angajare de personal.
Antreprenorii generali in constructii din Romania semnaleaza o noua criza in piata: lipsa acuta de muncitori calificati. Conform unui studiu realizat de IBC Focus si publicat in prestigiosul Top 100 Antreprenori Generali in Constructii, 52% din antreprenori au refuzat anul acesta ofertarea de noi proiecte din lipsa de personal...citeste mai multe despre criza fortei de munca aici >>>
Sursa: Agerpres