Asadar, un studiu realizat de cei de la KeysFin, companie care ofera servicii de informatii de afaceri si scoring, aceasta fiind o adevarata provocare pentru angajatorii autohtoni chestionati, care sunt de parere ca starea afacerilor poate fi serios afectata din cauza acestui motiv.
"Intr-adevar, consumul intern estimam ca va creste in continuare, pe fondul avansului puterii de cumparare a populatiei. Probleme ar putea sa apara in ceea ce priveste forta de munca. Se gasesc din ce in ce mai greu angajati pregatiti si la costuri corespunzatoare", afirma Mihai Mindrutiu, director financiar Vitacom Electronics, intr-un comunicat al KeysFin, informeaza Agerpres.
Din pacate, foarte multi romani aleg sa munceasca in afara, ceea ce afecteaza serios piata muncii din Romania:
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
"Vedem, la tot pasul, tot mai multe reclame in care mari jucatori din economie anunta ca sunt in cautare de personal, de la hipermarketuri la unitati de productie. Alaturi de inflamarea consumului si inflatie, criza fortei de munca tinde sa devina un semn de intrebare semnificativ in economie", spun analistii de la KeysFin.
Oamenii de afaceri ar dori sa acceseze mai usor fondurile europene
In acest context, oamenii de afaceri au precizat ca ar fi necesara simplificarea documentatiei pentru accesul la fondurile europene. In viziunea acestora, ar trebui gasite mecanisme de stimulare eficiente si de control a modului in care sunt cheltuiti banii de la Uniunea Europeana.
Criza fortei de munca in Romania. Cu ce se confrunta angajatorii
"Nu exista, probabil, firma in Romania care sa nu se confrunte in prezent cu efectele crizei de personal. Indiferent ca vorbim de programatori IT, ingineri sau specialisti in finante, sunt tot mai multe companii care reclama faptul ca nu gasesc personal calificat. Dovada statisticile INS care arata ca, dupa boom-ul economic din 2007-2008, numarul locurilor de munca vacante aproape s-a dublat, de la 38.625 in 2009 la 59.753 in 2016"...citeste continuarea aici >>>