Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, in valoare de 477 mil. euro, pentru apelul de proiecte Romania Start Up.
Ministrul Rovana Plumb a decis suplimentarea alocarii prevazute initial pentru apelul Romania Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise in urma evaluarii sa aiba acces la finantare din fonduri europene.
Am considerat dintotdeauna ca motorul de dezvoltare economica este intiativa antreprenoriala si acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul Romania Start Up este parte a acestei viziuni, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb.
Prin crearea a 5.070 de IMM-uri si a cel putin 10.400 noi locuri de munca, peste 50.000 de persoane (someri si/sau persoane inactive /angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta) vor beneficia de sprijin in cadrul celor 169 de proiecte aprobate.
Lista proiectelor selectate este disponibila pe site-ul www.fonduri-ue.ro, sectiunea POCU.
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Informatii despre Romania Start Up
In acord cu prevederile Programului Operational Capital Uman, activitatile eligibile in cadrul proiectelor admise urmaresc incurajarea antreprenorialului si a ocuparii pe cont propriu, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana, fiind structurate sub forma unei scheme de antreprenoriat (autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formare profesionala continua, organizatii sindicale si patronale, asociatii profesionale si ONG-uri) care presupune parcurgerea a 3 etape cadru de implementare, etape obligatorii in cadrul carora administratorul schemei de antreprenoriat acorda subventii in valoare de 40.000 euro/ plan de afaceri si se acorda numai intreprinderilor infiintate de persoanele ale caror planuri de afaceri sunt aprobate.
Programul Operational Capital Uman 2014-2020 are o alocare totala de 4,326 de miliarde de euro. Programul stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane, continuand, astfel, investitiile realizate prin Fondul Social European in perioada 2007-2013 si contribuind la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si Statele Membre ale UE.
Sursa: Agerpres