Peste 10.000 de locuri de munca vor fi generate de proiectele de antreprenoriat romanesti. Cati bani aloca UE

start up nation finantarelocuri de munca 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Din ce in ce mai multi romani doresc sa incerce sa isi cladeasca o afacere, asa ca nu putini sunt cei care spera la o finantare europeana.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, in valoare de 477 mil. euro, pentru apelul de proiecte Romania Start Up.

Ministrul Rovana Plumb a decis suplimentarea alocarii prevazute initial pentru apelul Romania Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise in urma evaluarii sa aiba acces la finantare din fonduri europene.

Am considerat dintotdeauna ca motorul de dezvoltare economica este intiativa antreprenoriala si acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul Romania Start Up este parte a acestei viziuni, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb.

Prin crearea a 5.070 de IMM-uri si a cel putin 10.400 noi locuri de munca, peste 50.000 de persoane (someri si/sau persoane inactive /angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta) vor beneficia de sprijin in cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

Lista proiectelor selectate este disponibila pe site-ul www.fonduri-ue.ro, sectiunea POCU.

Informatii despre Romania Start Up

In acord cu prevederile Programului Operational Capital Uman, activitatile eligibile in cadrul proiectelor admise urmaresc incurajarea antreprenorialului si a ocuparii pe cont propriu, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana, fiind structurate sub forma unei scheme de antreprenoriat (autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formare profesionala continua, organizatii sindicale si patronale, asociatii profesionale si ONG-uri) care presupune parcurgerea a 3 etape cadru de implementare, etape obligatorii in cadrul carora administratorul schemei de antreprenoriat acorda subventii in valoare de 40.000 euro/ plan de afaceri si se acorda numai intreprinderilor infiintate de persoanele ale caror planuri de afaceri sunt aprobate.

Programul Operational Capital Uman 2014-2020 are o alocare totala de 4,326 de miliarde de euro. Programul stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane, continuand, astfel, investitiile realizate prin Fondul Social European in perioada 2007-2013 si contribuind la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si Statele Membre ale UE.


Sursa: Agerpres



NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
start up nation finantarelocuri de munca 2017

Data aparitiei: 13 Octombrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 10.000 de locuri de munca vor fi generate de proiectele de antreprenoriat romanesti. Cati bani aloca UE Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]