Autorizatiile de securitate la incendiu devin obligatorii incepand cu 1 octombrie. Ce risca cei care nu indeplinesc conditiile

Isabela Alexe
Isabela Alexe
25 Septembrie 2017
25 Septembrie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
autorizatie de securitate la incendiusecuritate incendiu 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat ca, incepand cu 1 octombrie, se incheie termenul de gratie pentru cei care erau obligati sa aiba autorizatia de securitate la incediu. Despre ce este vorba, mai exact? Acei investitori care au constructii aflate in functiune si nu indeplinesc prevederile legii, vor fi sanctionati corespunzator.


Ce se va petrece incepand cu octombrie? Ce trebuie sa stie investitorii despre obtinerea autorizatiilor de securitate la incendiu?

Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu fusese prelungit, din nou, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament. Astfel, s-a stabilit o amanare de trei luni, de la 30 iunie la 30 septembrie 2017.
 
Potrivit proiectului de Lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului prevazut la art. 30 alin. (4^1) din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, beneficiarii care depun pana la data de 30 septembrie 2017 documentatia pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu sau au proiecte in avizare pentru finantare sunt exceptati de la aplicarea amenzilor, daca termenul de conformare nu va depasi data de 31 decembrie 2017....citeste mai multe aici >>>


Desigur ca acei dezvoltatori care nu au profitat de termenul prelungit pentru a intra in legalitate, risca sa aiba mari probleme, in eventualitatea unui control ISU.


Iar amenzile nu sunt de neglijat deloc, acestea pot ajunge pana la 50.000 lei, iar investitorii risca chiar si oprirea functionarii cladirii cu pricina.

Este de asteptat ca, in perioada urmatoare sa se inaspreasca controalele, asa ca dezvoltatorii trebuie sa respecte legislatia in vigoare.


Mentinerea autorizatiei de securitate la incediu. Ce trebuie sa se respecte


Avizele isi pierd valabilitatea cand nu s-au respectat conditiile care au stat la baza emiterii anumitor decizii:

- stabilitatea constructiei la incendiu
- protectia si evacuarea personalului
- limitarea propagarii incendiilor
- asigurarea corespunzatoare a apei
- asigurarea fortelor care trebuie sa intervina in caz de incendiu



Mai multe cititi si pe PortalSSM >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]