Asa se faca ca in primele 6 luni ale acestui an, efectivul de salariati din sectorul bugetar a crescut cu aproape 13.000 de persoane.
Exista 1,2 milioane de bugetari, arata datele publicate de Ministerul de Finante, conform Ziarul Financiar. Este demn de mentionat ca aceasta crestere a numarului de angajati la stat din prima jumatate a anului reprezinta 10% din numarul total de noi angajari facute la nivelul tarii.
"Sunt din ce in ce mai multi angajati interesati de locurile de munca din institutiile de stat, pentru ca la banii pe care ii primesc, nivelul de responsabilitate si volumul de munca sunt mai reduse. Recent am vorbit cu o clienta care mi-a spus ca tocmai i-a plecat o inginera care abia venise din concediul de crestere a copilului la o autoritate a statului, pentru ca nu i-a mai convenit volumul de munca, iar oferta salariala de la stat era dubla fata de cea din fabrica", a declarat Cristina Postolache, managing partner in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Big4HR.
Romania cheltuie anual mai bine de 57 de miliarde de lei pentru a plati salariile bugetarilor, adica 7,5% din PIB (Produsul Intern Brut).
Salariul minim nu va ajunge la 2.000 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2018
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
40 Modele de Regulament Intern
Potrivit Digi24, intrebat "Cat va fi salariul minim de la 1 ianuarie 2018?", seful PSD, Liviu Dragnea a raspuns, dupa prima sedinta de evaluare a activitatii Cabinetului Tudose: "1.550 de lei. Cu salariul minim, si vreau sa repet aceasta valoare, nu va fi impus de guvern salariul minim de 2.000 de lei. Nu exista asa ceva. Probabil dintr-o greseala s-a tot rostogolit asta in spatiul public. (...) salariul minim, asa cum il stie toata lumea, va creste cu 100 de lei", a precizat Liviu Dragnea...citeste mai multe aici >>>