Tele-working-ul presupune ca angajatii sa aiba contracte individuale de munca cu norma intreaga si sa lucreze cel putin o zi pe luna de acasa. Activitatea se desfasoara in afara oricarui loc de munca organizat de angajator, prin utilizarea unor mijloace aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor.
Ce presupune contractul de tip teleworking si care vor fi avantajele?
Contractul teleworking ii priveste pe cei care isi desfasoara activitatea de la distanta folosind tehnologia informatiei. In acest fel, angajatii isi vor moderniza modul de organizare al muncii si vor deveni mai productivi.
In acest sens si pentru a aduce anumite clarificari, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS) a mentionat o serie de lucruri in ceea ce priveste activitatea de teleworking (telemunca): Teleworking-ul reprezinta atat un mijloc pentru angajatori de a-si moderniza organizarea muncii, precum si un mijloc pentru angajati de a-si reconcilia munca si viata sociala, oferindu-le autonomie sporita in realizarea sarcinilor ce le revin. In contextul politicilor sociale europene MMJS ii propune sa incurajeze aceasta forma noua de organizare a muncii, astfel incat flexibilitatea si securitatea sa mearga mana in mana, iar calitatea locurilor de munca sa fie sporita iar sansele de integrare a persoanelor cu dezabilitati pe piata muncii sa creasca, se arata in raspunsul oferit de MMJS...citeste mai multe aici >>>
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Sursa: Ministerul Muncii