Prin exceptie, au caracter neimpozabil limitat la suma de 150 de lei tichetele cadou acordate cu ocazia evenimentelor speciale (Paste, 1 iunie, Craciun si 8 martie) tuturor salariatilor, nu – cum era pana in prezent - doar copiilor angajatilor.
Cadourile oferite salariatilor si cele oferite copiilor minori ai acestora, de Paste, 1 iunie, Craciun si alte sarbatori religioase, nu sunt impozabile si nu vor intra in baza de calcul al impozitului pe venit daca valoarea nu depaseste suma de 150 de lei pentru fiecare persoana in parte si cu fiecare ocazie in parte.
Atentie la faptul ca partea care depaseste limita de 150 lei reprezinta venit impozabil din salarii.
Conform specialistilor PortalCodulMuncii.ro, daca tichetele cadou nu sunt acordate pentru destinatii sociale asa cum prevede legea care le reglementeaza, acestea vor intra in baza de calcul al contributiilor sociale.
"In concluzie, tichetele cadou in valoare de 200 lei/copil acordate angajatilor cu ocazia Pastelui pentru a nu se plati nici impozit si nici contributii fie vor fi acordate tichete cadou de 100 lei pentru copil si 100 lei pentru salariat (salariatului cu un singur copil), fie tichete cadou de 150 lei/copil si 100 lei/salariat (salariatului cu doi copii) respectiv tichete cadou de 150 lei/copil si 150 lei/salariat (salariatului cu trei copii).
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
In acest fel suma care depaseste 150 lei pe fiecare copil ramane tot venit neimpozabil deoarece de suma de 150 de lei/tichet cadou acordata cu ocazia evenimentelor speciale (Paste, 1 iunie, Craciun si 8 martie) beneficiaza si salariatii nu doar copii acestora.", precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.