Stimate prieten,
Cu ce probleme se confrunta alti manageri de resurse umane, de la alte firme? Ce dificultati intampina? Ce solutii gasesc pentru a le depasi? V-ar interesa sa aflati? Bineinteles ca v-ar interesa. Experienta lor, daca ati avea acces la ea, ar fi un ajutor nepretuit pentru dvs., pentru ca problemele cu care se confrunta ei sunt, cu siguranta, si problemele dvs.
Ei bine, cititi cu atentie intrebarile de mai jos. Sunt intrebari trimise pe adresa redactiei de colegi de-ai dvs. din alte firme - chestiuni concrete, sensibile, presante:
1. “Avem o salariata care este in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Cu 6 luni inainte de expirarea acestui termen, ea a facut cerere de reluare a activitatii. Intrebarea este: o putem concedia sau o putem trimite in somaj tehnic, cu 75% din salariul de baza lunar?”
2. “Daca un angajat aflat in somaj tehnic este convocat sa se prezinte pentru a i se inmana decizia de concediere si nu se prezinta, cum se poate actiona? Cum se va sanctiona si cum poate afecta desfacerea CIM? Ce anume constituie dovada ca a fost chemat, daca respectiva convocare a fost facuta telefonic?”
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Legis Plus Legislatia Muncii
3. “In conditiile in care angajatorul este cel care asigura formarea profesionala in cadrul unitatii, ce fel de contract trebuie sa incheie acesta cu salariatii care beneficiaza de aceasta formare profesionala: contract de calificare profesionala/contract de adaptare profesionala/contract de ucenicie?”
4. “Prin contract colectiv de munca incheiat la nivel de unitate se stabileste o diurna mai mare decat cea legala, sa zicem de 50 RON. Aceasta suma este deductibila?”
5. “Va rog sa-mi spuneti care este legatura intre postul din organigrama si locul de munca efectiv. Cu alte cuvinte, postul se identifica cu locul de munca? Pot avea incadrat un salariat pe postul de economist din cadrul compartimentului contabilitate si acesta sa desfasoare activitati de marketing, cu locul de munca in compartimentul de marketing?”
6. “In ce masura se poate face derogare de la prevederile art. 112 alin. (2) din Legea 53/2003 pentru a stabili un program de lucru de doua zile in care se lucreaza 12 ore (de la 8 la 20), iar urmatoarele doua libere si tot asa?”
7. “Pentru rezolvarea unor probleme personale, salariatii beneficiaza de ore de concediu fara plata. La stabilirea vechimii in munca nu se ia in considerare perioada concediului fara plata. In aceasta situatie, cum putem determina vechimea in munca pentru un salariat care in decursul unei luni este invoit 2 ore intr-o zi iar in alta zi 5 ore? Ii consideram ca perioada contributiva toata luna sau mai putin 1 zi?”
8. “Va rog sa precizati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la A.J.O.F.M. la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui revine obligatia de obtinere a repartitiei (angajatorului sau angajatului)?”
9. “Societatea poate renunta unilateral la clauza de neconcurenta introdusa in contractul individual de munca pe perioada desfasurarii acestuia? Dar la incetarea contractului individual de munca?”
Poate ca ati intalnit printre aceste 9 intrebari si una sau doua dintre problemele cu care v-ati confruntat deja si dvs. Sau poate ca nu, dar experienta va spune ca ar fi extrem de prevazator din partea dvs. sa aflati inca de pe-acum raspunsurile.
Ei bine, raspunsurile la aceste intrebari si la multe altele (157 in total) se gasesc pe CD-ul Codul Muncii in 157 de studii de caz. Gasiti aici situatii concrete, de zi cu zi, cu care s-au intalnit alti angajatori, precum si modul in care au fost ele solutionate. Este vorba, asadar, despre 157 de solutii care pot fi exact solutiile de care aveti nevoie si dvs. Problemele similare au aceeasi rezolvare, iar puterea exemplului de aplicare corecta a legislatiei va ajuta sa actionati rapid, corect si economic!
Incredibil! Solutia de care aveti nevoie va costa... 1 leu!
Imaginati-va ca va veti confrunta chiar in urmatoarele 15 minute cu o intrebare punctuala dintre cele 157 prezentate pe CD. N-ar fi extraordinat sa stiti deja solutia – o solutie optima, 100% corecta, oferita de experti cu greutate in tot ce inseamna legislatia muncii? Ar fi extraordinar, mai ales ca solutia respectiva costa doar 1 leu!
Exact, platiti doar 1 leu pentru fiecare caz rezolvat! De ce sa apelati la o firma de consultanta si sa dati 350 de lei pentru exact aceeasi solutie? Pentru o singura solutie? CD-ul Codul Muncii in 157 de studii de caz va ofera 157 de solutii la pretul total de 157 de lei + TVA 9%.
Livrarea se face prin curier rapid. Primiti CD-ul impreuna cu factura fiscala in 5 zile lucratoare, taxele postale sunt suportate de editura noastra. Iar cheltuiala este integral deductibila!
Codul Muncii in 157 de studii de caz.
Oferta speciala: 1 leu pentru fiecare caz rezolvat! Clic aici!
Mihai Balescu
www.legislatiamuncii.ro