Curtea Europeana de Justitie a stabilit marti ca Berlinul nu poate refuza solicitarile de acordare a indemnizatiilor sociale formulate de imigrantii europeni care nu au legaturi cu Germania. Astfel se respinge sesizarea unui roman, noteaza EUObserver.
Se mentioneaza faptul ca decizia Curtii Europene de Justitie nu are caracter constrangator.
Conform sursei, CEJ a stabilit aceasta procedura in contextul in care instanta europeana a fost sesizata de un imigrant roman somer care nu a primit indemnizatie sociala in orasul german Leipzig.
Mediafax noteaza ca Decizia Curtii Europene de Justitie nu are caracter obligatoriu de implementare, ci avand valoare de recomandare.
Mai mult, Mediafax noteaza faptul ca, recent, Guvernul de la Berlin a emis avertizari cu privire la intentia de a introduce un sistem de sanctionare a imigrantilor din state membre ale UE care incaseaza in mod abuziv indemnizatii sociale in Germania, in contextul criticilor referitoare la situatia romanilor si bulgarilor aflati in Germania.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
"Nu putem închide ochii la problemele asociate imigratiei", declara in luna martie ministrul german de Interne, conservatorul Thomas de Maizière.
Guvernul german a adoptat un raport intermediar ce prevede o serie de interdictii temporare de revenire pe teritoriul german in cazul imigrantilor europeni care abuzeaza ca acest sistem de libera circultatie a persoanelor.
Mai mult, ministrul german de Interne si-a exprimat indoiala cu privire la gasirea unui loc de munca pentru imigrantii care "completeaza formulare la agentia de ocupare dar nu cunosc un cuvant in germana."
Mediafax mai aminteste faptul ca din ultimele statistici, reiese existenta a peste 60.000 de bulgari si peste 120.000 de romani veniti in Germania in anul 2012.
sursa: Mediafax.ro