Tinand cont de probabilitatea de producere a incendiului si a consecintelor evenimentuui, putem identifica riscurile de incendiu in numeroase situatii.
Ce este riscul de incendiu:
In literatura de specialitate din domeniul apararii impotriva incendiilor, riscul de incendiu este definit prin produsul dintre probabilitatea producerii unui incendiu intr-un proces tehnologic sau intr-o situatie tehnica data si importanta estimata a pagubelor sau a consecintelor lor la aparitia incendiului.
Cum se estimeaza riscul de incendiu:
![Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta](https://www.rs.ro/dbimg/product/2012-manual-de-prim-.png)
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
![Orele suplimentare si munca in zi de repaus](https://www.rs.ro/dbimg/product/2945-orele-supliment.jpg)
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
![250 Modele Fise de Post](https://www.rs.ro/dbimg/product/3215-250-modele-fise.png)
250 Modele Fise de Post
La estimarea riscului de incendiu, se vor lua in calcul cel putin urmatoarele elemente:
- pericolele de incendiu identificate;
- nivelurile criteriilor de performanta ale constructiilor privind cerinta esentiala "securitate la incendiu";
- nivelul de echipare si dotare cu sisteme, instalatii, echipamente si aparatura de alimentare cu apa, gaze combustibile, energie electrica si termica, de ventilatie si climatizare, starea de functionare si performantele acestora;
- factorul uman, determinat de numarul de persoane, varsta si starea fizica ale acestora, precum si nivelul lor de instruire.
Nu uitati! Riscul de incendiu se precizeaza prin nivelurile riscului de incendiu. Nivelurile riscurilor de incendiu se stabilesc pe zone, spatii, incaperi, compartimente de incendiu si constructii sau instalatii tehnologice, in functie de probabilitatile de producere si de nivelurile de gravitate estimate ale incendiilor.