Atentie la contractele de munca intermitenta. In ce conditii pot fi incheiate

contract de muncacontract de munca intermitentacontract munca intermitentaconditii incheiere contract de munca intermitenta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Curtea de Casatie franceza aminteste in decizia nr. 12 – 15014 din 12 martie 2014, referitor la incheierea de contracte de munca intermitenta, ca se poate efectua in cadrul companiilor, doar cu indeplinirea anumitor conditii.

In speta, doua persoane au incheiat un contract de munca intermitent cu o companie de marketing. Potrivit contractului, fiecare dintre angajati trebuie sa efectueze operatiuni de promovare pentru supermarket-uri, arata CostelGilca.ro.

Considerand contractele de munca intermitenta ca fiind necesar sa fie reclasificate in contract de munca cu norma intreaga, angajatii s-au adresat Tribunalului Muncii.

Mentionam faptul ca angajatilor li s-a dat castig de cauza de catre judecatorii Curtii de Apel. Compania de marketing a fost constituita in parte vatamata si s-a adresat Curtii de Casatie, cu urmatoarele sublinieri:

1. In conditiile in care contractele de munca intermitenta au fost incheiate fara un acord si fara contract colectiv de munca extins, fara o conventie sau acord la nivel de societate sau de unitate, se putea efectua recalificarea in contract de munca cu norma intreaga, insa angajatorul nu era privat de dreptul de a dovedi ca angajatii nu au fost la dispozitia sa permanenta.

2. Condamnand compania de marketing, o societate mica cu un numar mic de angajati, Curtea de Apel a adus o atingere excesiva si nejustificata dreptului angajatorului la respectarea bunurilor sale.

Recursul a fost respins de Curtea de Casatie. "Pentru judecatorii de la Inalta Curte, in cadrul companiilor pentru care un acord sau un contract colectiv de munca extinsa, respectiv un acord sau o  conventie la nivelul societatii sau a unei unitati, prevede acest lucru, contractele de munca intermitenta pot fi incheiate pentru a completa posturile permanente, care, prin natura lor, implica alternanta de perioade lucrate si nelucrate. Rezulta ca un contractul de munca intermitenta incheiat in absenta unui astfel de acord colectiv este ilegal si trebuie sa fie reclasificat in contract de munca cu norma intreaga.", noteaza CostelGilca.ro.

Mai mult, cerinta ca un angajator sa suporte consecintele financiare ale ilegalitatii unui contract de munca intermitent nu poate sa devina incalcare a unui "bun" in sensul articolului 1 din Protocolul 1 la Conventia Europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Acest lucru se intampla atunci cand nu exista o baza suficienta in dreptul intern.

Potrivit articolului L3123-31 din Codul Muncii francez, contractele de munca intermitenta pot fi incheiate in cadrul societatilor, doar dacva sunt prevazute in cadrul unui acord sau a unui contract colectiv de munca extins sau intr-un acord sau intr-un contract la nivel de intreprindere sau de unitate.

In consecinta, angajatorii trebuie sa acorde maxima atentie inainte de propunerea incheierii unui contract de munca intermitenta in cazul angajatilor lor, mai noteaza CostelGilca.ro.



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract de muncacontract de munca intermitentacontract munca intermitentaconditii incheiere contract de munca intermitenta

Data aparitiei: 07 Aprilie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Atentie la contractele de munca intermitenta. In ce conditii pot fi incheiate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]