Vrei sa devii expert legislatia muncii? Iata ce trebuie sa stii!

expert legislatia munciimanual expert legislatia munciicor expert legislatia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ocupatia avuta in vedere la stabilirea ariei ocupationale este: Expert legislatia muncii cod COR 242220.

Ocupatia de “Expert Legislatia Muncii” are ca activitate principala acordarea consultantei de specialitate angajatorilor, persoane fizice sau juridice, patronatelor, sindicatelor, managerilor, specialistilor in resurse umane si angajatilor  din cadrul institutiilor / companiilor publice sau private, cu privire la aplicarea prevederilor legii si ale contractelor/acordurilor colective in cadrul raporturilor juridice de munca/de serviciu inclusiv in ceea ce priveste conflictele colective si individuale de munca.

Expertul in legislatia muncii poate profesa pentru toate categoriile de angajatori, organizatii sindicale ori patronale pe baza contractului individual de munca sau organizat independent. (SC, PFA, II, AF)

Competentele generale ale expertului in legislatia muncii vizeaza capacitatile si abilitatile acestuia de a-si planifica activitatile proprii, de a comunica cu participantii la procesul de munca, precum si cunoasterea normelor de securitate si sanatate in munca si situatii de urgenta  aplicabile activitatilor desfasurate la locul de munca.
 
Competentele specifice ale expertului in legislatia muncii vizeaza capacitatile si abilitatile acestuia de a identifica, evalua, utiliza si recomanda aplicarea legislatiei muncii si securitatii sociale, asigurand astfel consultanta de specialitate angajatorilor, patronatelor, sindicatelor, managerilor, specialistilor in resurse umane si angajatilor in vederea aplicarii adecvate a prevederilor legale in domeniul muncii, pentru elaborarea de strategii, politici si proceduri specifice cat si pentru concilierea situatiilor conflictuale aparute.

In vederea dobandirii dreptului si a competentelor specifice necesare exercitarii ocupatiei de “Expert Legislatia Muncii”  sunt necesare indeplinirea, dupa caz a urmatoarelor conditii de studii:

I.    Conditii specifice absolventilor de studii superioare juridice:

a)    Studii superioare juridice cu diploma de licenta si
b)    Program de formare profesionala autorizat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor cu modificarile si completarile ulterioare, pentru ocupatia de Expert Legislatia Muncii;
sau

II.    Conditii specifice absolventilor de studii superioare in orice domeniu:
a)    Studii superioare in orice domeniu cu diploma de licenta si
b)    Program de master / curs post-universitar / curs de formare profesionala autorizat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor cu modificarile si completarile ulterioare in domeniul dreptului muncii / resurselor umane / securitatii si sanatatii in munca (aceasta cerinta se considera indeplinita daca reiese din foaia matricola studiul cel putin al unei discipline din domeniul dreptului muncii/legislatiei muncii) si
c)    Program de formare profesionala autorizat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor cu modificarile si completarile ulterioare, pentru ocupatia de Expert Legislatia Muncii.

•    indeplinirea cerintelor prevazute mai sus se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor.


sursa: Manualul Expertului in Legislatia Muncii >>>

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
expert legislatia munciimanual expert legislatia munciicor expert legislatia muncii

Data aparitiei: 10 Ianuarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vrei sa devii expert legislatia muncii? Iata ce trebuie sa stii! Nota: 3.5 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]