A inceput distribuirea cardurilor europene de asigurari de sanatate

Contributiicarduri europene asigurari sanatatestate UEforumarul E 126
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Inca de la jumatatea lunii in curs a inceput tiparirea si distributia catre asiguratii a cardurilor europene de asigurari de sanatate

Documentul emis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se elibereaza gratuit la cererea persoanei asigurate si poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.

Cardul European se distribuie persoanelor asigurate in urma unei solicitari catre casa de asigurari sociale de sanatate de care apartin.

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana aveti dreptul de a primi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Acest card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.

Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza Cardul european de asigurari de sanatate eliberat de institutia competenta din Romania (casa de asigurari de sanatate in evidentele careia se afla inscris asiguratul).

Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii si acopera acordarea ingrijirilor medicale de imediata necesitate.

Atentie! Cardul european nu acopera situatia in care o persoana pleaca intr-un alt stat membru al UE/SEE in vederea beneficierii de tratament medical.

In cazul in care persoana asigurata in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania se deplaseaza pe teritoriul statului membru UE/SEE fara sa solicite eliberarea unui card european sau in situatia in  care acesta a fost pierdut, a fost furat sau alte motive asemanatoare, si in timpul acestei deplasari starea ei de sanatate necesita asistenta medicala, aceasta persoana are urmatoarele optiuni:

-    Sa solicite un certificat provizoriu de inlocuire de la casa de asigurari de sanatate unde acesta este luat in evidenta ca persoana asigurata, sau
-    Sa suporte contravaloarea asistentei medicale urmand ca, la intoarcerea in statul de asigurare, sa recupereze sumele platite, prin intermediul formularului E126, de la casa de asigurari de sanatate unde este asigurat.


Sursa: CNAS



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Contributiicarduri europene asigurari sanatatestate UEforumarul E 126

Data aparitiei: 18 Martie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

A inceput distribuirea cardurilor europene de asigurari de sanatate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]