Producatorii romani si cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform unor prevederi europene.
"De exemplu, pentru calciu, vor fi permise opt mentiuni de sanatate care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la mentinerea sanatatii sistemelor osoase, musculare, ale dintilor etc. Alte mentiuni, in afara celor acceptate, nu vor fi permise", au explicat specialistii in sanatate publica intr-un comunicat de presa.
Astfel, incepand cu a doua parte a lunii decembrie, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscriptionare numai mentiunile de sanatate aflate in lista permisa prin Regulamentul adoptat la nivelul UE.
Prevederile europene se inscriu in Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare, altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor.
Masura a fost luata la nivelul UE din nevoia de protejare a sanatatii cetatenilor.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Regulamentul 432/2012 este afisat pe pagina oficiala a Ministerului Sanatatii (MS), la rubrica Informatii utile, potrivit comunicatului MS.
In acest context, Ministerul Sanatatii va organiza, in perioada urmatoare, o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor din domeniu in vederea discutarii modalitatilor de implementare a Regulamentului.
Sursa Ministerul Sanatatii