Va informam ca veniturile totale medii lunare au reprezentat in trimestrul IV 2021, in termeni nominali, 6.055 lei pe gospodarie si 2.395 lei pe persoana, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Cheltuielile totale ale populatiei, au fost, in trimestrul IV 2021, in medie, de 5.291 lei lunar pe gospodarie (2.093 lei pe persoana) si au reprezentat 87,4% din nivelul veniturilor totale.
De asemenea, veniturile banesti au fost, in medie, de 5.591 lei lunar pe gospodarie (2.212 lei pe persoana), iar veniturile in natura au fost estimate la 464 lei lunar pe gospodarie (183 lei pe persoana).
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri, respectiv 68,2% din veniturile totale ale gospodariilor, mai informeaza
INS.
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (18,2%), veniturile in natura (7,7%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,6%), veniturile din agricultura (1,9%), veniturile din activitati neagricole independente (1,8%), precum si cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (0,9%).
Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
Totodata, cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,3%).
INS mentioneaza ca mediul de rezidenta determina unele particularitati in ceea ce priveste marimea si structura cheltuielilor totale de consum.
Conform clasificarii standard pe destinatii a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in trimestrul IV 2021, in medie, 32,3% din consumul gospodariilor, observa Agerpres.
Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.