Este demn de mentionat ca veniturile totale medii lunare au reprezentat, in trimestrul II 2019, in termeni nominali, 4.764 lei pe gospodarie si 1.838 lei pe persoana.
Aceste informatii au fost puse la dispozitie de catre Institutul National de Statistica (INS).
Cheltuielile totale ale populatiei, au fost, in acelasi interval, in medie, de 4.049 leilunar pe gospodarie (1.562 lei pe persoana) si au reprezentat 85,0% din nivelul veniturilor totale.
In ceea ce priveste structura veniturilor totale, veniturile banesti au fost, in medie, de 4.390 lei lunar pe gospodarie (1.694 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 375 lei lunar pe gospodarie (145 lei pe persoana).
Sursa principala de venituri - salariile
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
250 Modele Fise de Post
Portal Codul Muncii
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (68,1% din veniturile totale ale gospodariilor). La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (18,0%), veniturile din agricultura (1,8%), veniturile din activitati neagricole independente (2,2%), cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (0,9%) precum si veniturile in natura (7,9%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,6%).
Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,8%).
Conform clasificarii standard pe destinatii a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in trimestrul II 2019, in medie, 34,2% din consumul gospodariilor.
Sursa: INS
Aflati solutiile celor mai controversate probleme legate de SALARIZARE in contextul actual!
Va invitam in perioada 14 - 17 noiembrie 2019 la un seminar super-profesionist despre salarizare, organizat sub forma unui mini-concediu pentru dvs., mai multe detalii GRATUITE aici >>>