Veniturile medii lunare ale unei gospodarii din Romania depasesc 6.000 de lei. La ce suma se ridica cheltuielile?

venituri medii lunare 2022cheltuieli lunare romanivenituri medii lunare pe gospodarie
Veniturile medii lunare ale unei gospodarii din Romania depasesc 6.000 de lei. La ce suma se ridica cheltuielile?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca veniturile totale medii lunare au reprezentat in trimestrul II 2022, in termeni nominali, 6.241 lei pe gospodarie si 2.481 lei pe persoana.
 
De asemenea, cheltuielile totale ale populatiei au fost in trimestrul II 2022, in medie, de 5.375 lei lunar pe gospodarie (2.137 lei pe persoana) si au reprezentat 86,1% din nivelul veniturilor totale, conform Institutului National de Statistica (INS). 
 
Veniturile totale:
 
- veniturile banesti au fost, in medie, de 5853 lei lunar pe gospodarie (2327 lei pe persoana), iar veniturile in natura au fost estimate la 388 lei lunar pe gospodarie (154 lei pe persoana).
 
- salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (67,6% din veniturile totale ale gospodariilor).
 
- la formarea veniturilor totale ale gospodariilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (19,6%), veniturile in natura (6,2%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (5,2%), veniturile din activitati neagricole independente (2,2%), veniturile din agricultura (2,1%), precum si cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (1,3%).
 
Mediul de rezidenta influenteaza diferentele de nivel si, mai ales, de structura intre veniturile gospodariilor dintre mediul urban si mediul rural, potrivit INS.
 
Cheltuielile totale:
 
- principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt: consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare etc.).
 
- cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,8%).
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
venituri medii lunare 2022cheltuieli lunare romanivenituri medii lunare pe gospodarie

Data aparitiei: 05 Octombrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Veniturile medii lunare ale unei gospodarii din Romania depasesc 6.000 de lei. La ce suma se ridica cheltuielile? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Dovada veniturilor. Adeverinta pentru pensieIntrebare: De la aparitia Legii 360/2023, primim solicitari de la angajati in care ne cere o adeverinta de vechime cu veniturile defalcate pe categorii: salariu de incadrare, regie, acord, sporuri diverse, prime, salariu brut, incasate incepand cu anul 1986 pana in 2001, din statele aflate in arhiva nu reusim sa identficam daca toate aceste venituri au fost supuse contributiei de pensie. Stim sigur ca societatea si-a achitat intotdeauna contributiile catre buget in conformitate cu legea in vigoare din...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Deducerea personala in luna angajariiIntrebare: Un angajat isi schimba locul de munca in cursul lunii, Astfel, pana in 10 aprilie lucreaza la angajatorul X si din 11 aprilie lucreaza la angajatorul Y. Poate beneficia de deducere in ambele locuri?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]