Cateva tipuri de salarii din sistemul public vor fi inghetate

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
09 Decembrie 2019
09 Decembrie 2019
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
institutii publicedemnitari publicisalarii inghetate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepand cu 2020, unele salarii din aria publica vor fi inghetate, ca urmare a depistarii unor ansambluri care functioneaza in prezent printr-un sistem de "umflare" salariala nefondata. 
 
Anuntul a fost facut recent de premierul Ludovic Orban care a precizat ca indemnizaÈ›iile demnitarilor vor fi ingheÈ›ate, fie prin legea bugetului, fie prin OUG. De asemenea, el a mentionat ca structurile cu 
scheme umflate vor fi reorganizate, amintind totodata ca indemnizatiile demnitarilor publici sunt platite raportat la salariul minim pe economie.
 
"Va fi majorat salariul minim pe economie, dar sa nu creasca indemnizaÈ›iile celor care deÈ›in funcÈ›ii de demnitate publica", a declarat primul ministru. 
 
In paralel, vicepremierul Raluca Turcan a anunÈ›at recent ca vor avea loc reduceri de personal la ministere È™i instituÈ›ii publice, precizand ca vor fi vizati in special acei angajati care nu au experienta in domeniu. 
 
Vor fi astfel efectuate evaluari in cadrul ministerelor si, in urma rezultatelor, persoanele ale caror competente nu corespund functiilor respective vor fi concediate. 
 
"Suntem in etapa in care pregatim Hotararile de Guvern pentru reorganizarea instituÈ›iilor din subordinea ministerelor, unde vrem sa introducem o structura supla. Asta inseamna ca se evalueaza activitatea, se vede unde se sta degeaba. Daca sunt oameni buni care stateau degeaba, pentru ca nu voia nimeni sa ii foloseasca, vor fi mutaÈ›i in alta parte, iar cei care sunt clienÈ›i politici, nepoÈ›i, iubite sau alte legaturi cu demnitarii, atunci trebuie sa iÈ™i vada de drum. 
 
Romanul are un simÈ› al dreptaÈ›ii. Sunt oameni foarte buni de mult timp in ministere care nu au reuÈ™it sa avanseze in cariera pentru ca intra mereu cineva peste, nepoata, clienta sau iubita. Aceasta evaluare se face in interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clara, apelam la mijloace externe", a declarat Raluca Turcan. 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]