Tichete CADOU de Paste! Cate companii le vor oferi in 2019? Bugetarii vor primi tichete cadou de 1 mai?

tichete cadou paste 2019tichete cadou salariatitichete de vacanta tvalegea 227/2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru salariatii romani, avand in vedere ca, una dintre dintre cele mai apreciate facilitati la locul de munca - tichetele cadou - vor fi oferite de peste 14.000 de companii.

Pe fondul unei criza acute pe piata muncii, angajatorii incearca cu disperare sa stimuleze angajatii, asa ca din ce in ce mai multe firme incep sa ofere aceste facilitati.

Apropo, facilitatea preferata a romanilor raman bonurile de masa.

Conform unui studiu realizat de o societate emitenta de carduri si tichete de beneficii pentru salariati, citat de Agerpres, se pare ca peste 14.000 de firme din Romania vor oferi tichete cadou de sarbatorile pascale. Iar bugetarii vor primi si tichete de vacanta de 1 mai. Numarul angajatilor din institutiile publice care le vor primi se ridica la 3.000.

"Vacanta prelungita de Paste si 1 Mai aduce o dubla oportunitate pentru angajati si angajatori, care pot oferi atat tichete cadou, cat si tichete de vacanta, beneficiind de scutiri de impozite si taxe salariale si patronale. 14.000 de companii vor oferi anul acesta angajatilor tichete cadou de Paste, in timp ce 3.000 de companii si institutii publice le vor acorda si tichete de vacanta de 1 Mai..(...)", apreciaza reprezentantii Edenred Romania, companie care emite astfel de carduri.

In caz ca nu stiai, aceste tichete cadou raman pe 4 locuri in topul beneficiilor preferate de romani, iar tichetele de vacanta se afla pe locul 5.

Urmeaza decontarea transportului dar si abonamentele medicale private.

Legea 227/2015 prevede ca angajatorii pot oferi fiecarui angajat si fiecarui copil minor al unui angajat tichete cadou in valoare de 150 de lei.

Desigur, acestea sunt scutite de impozite precum si alte taxe sociale fiind deductibile in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.


Noi REGULI pentru companiile care emit tichete de masa si vouchere de vacanta


Noile reglementari conditioneaza companiile emitente. In sensul ca acestea trebuie sa aiba intre 500.000 de euro – 1 milion de euro capital social. Firmele care produc tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa si tichete culturale trebuie sa aplice noile reguli incepand din 2019. Pentru firmele care emit vouchere de vacanta, termenul limita este 1 ianuarie 2021...mai multe despre noile reguli aici >>>




de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete cadou paste 2019tichete cadou salariatitichete de vacanta tvalegea 227/2015

Data aparitiei: 11 Aprilie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Tichete CADOU de Paste! Cate companii le vor oferi in 2019? Bugetarii vor primi tichete cadou de 1 mai? Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]