Normele UE privind drepturile la pensie suplimentara ale lucratorilor mobili, incalcate de Romania

Mara Dobrin
Mara Dobrin
29 Ianuarie 2019
29 Ianuarie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
pensie suplimentara uepensie suplimentara lucratori mobililucratori mobili pensie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare Romania, alaturi de alte trei state membre (Cipru, Franta si Irlanda), au primit joi, 24 ianuarie, avize motivate pentru neindeplinirea obligatiei de a notifica transpunerea integrala in legislatia nationala a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentara.


Este vorba despre Directiva privind transferabilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE.


Directiva prevede cerinte minime privind dobandirea si pastrarea drepturilor la pensie suplimentara. Prezenta directiva este importanta pentru promovarea mobilitatii fortei de munca prin protejarea drepturilor la pensie suplimentara ale lucratorilor mobili. In aprilie 2014, statele membre au convenit sa transpuna aceasta directiva si sa comunice Comisiei masurile nationale de transpunere pana in mai 2018. Comisia a trimis deja acestor tari o scrisoare de punere in intarziere in iulie 2018. Toate cele 4 tari au raspuns ca procesul de transpunere era in curs de desfasurare. Intrucat Comisia nu a primit inca nicio notificare cu privire la o transpunere completa, ea a decis sa trimita un aviz motivat. Daca statele membre nu iau masuri in termen de doua luni, cazul poate fi trimis in fata Curtii de Justitie a UE.

Prin pachetul sau lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana („Comisia”) urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE, in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeana in ianuarie, grupate pe domenii de politica, includ 132 de scrisori de notificare a intarzierii in indeplinirea obligatiilor, 60 avize motivate si 9 cazuri de trimitere in fata Curtii de Justitie a UE. Totodata, Comisia inchide 87 de cazuri in care diferendele cu statele membre in cauza au fost solutionate fara a fi necesara continuarea procedurii.


Pensia suplimentara, un beneficiu pe care angajatorul il poate oferi salariatilor? Nou proiect de lege de la Ministerul Muncii


Vorbim despre un nou proiect de lege propus de Ministerul Muncii care are in vedere sistemul de pensii romanesc. Asadar, este vorba despre acordarea unei pensii ocupationale suplimentare, beneficiu pe care chiar angajatorul l-ar putea oferi salariatilor.


"Este un proiect de lege prin care ne propunem sa completam arhitectura sistemului de pensii din Romania. Ce anume vom propune in aceasta lege? Doua Directive europene. Una care sa creeze cadrul legal pentru activitatea si supravegherea institutiilor care furnizeaza servicii de pensii ocupationale si alta Directiva prin care avem posibilitatea sa crestem mobilitatea lucratorilor in statele membre prin acest cadru...citeste continuarea aici >>>


Sursa: Europa.eu



NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]