Concret, conditia pentru ca salariata sa obtina stimulent de insertie este obtinerea de venituri impozabile.
Trebuie sa retinem faptul ca stimulentul de insertie se cuvine beneficiarilor concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, daca acestia revin mai devreme decat era prestabilit conform optiunii de la inceput.
...mai multe despre stimulentul de insertie aici >>>
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
"Cu data de 12 11.2018 o angajata revine din CIC cu 2 luni mai devreme si aplica pentru stimulentul de insertie. Ii facem incetarea suspendarii, ii dam decizia de incetare a suspendarii, raport Revisal, etc., dar putem cu 01.12.2018 sa ii incetam contractul de munca cu acordul partilor si tot cu aceeasi data (fara intrerupere) sa o angajam pe o alta societate din acelasi grup? Poate avea o problema in ceea ce priveste stimulentul de insertie?"
Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii:
Va reamintim ca potrivit art. 7 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediu crestere copil, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
ATENTIE!
Acordarea stimulentului este CONDITIONATA doar de obtinerea de venituri. Faptul ca salariata schimba angajatorul NU are relevanta cata vreme obtine venituri din salarii in luna respectiva.